Share

Angajatii care lucreaza peste norma din contractul individual de munca (CIM) indiferent ca este cu voia lor, angajatorii vor putea primi o amenda ce va ajunge pana la 10.000 de lei, potrivit unui proiect de act pus in dezbatere.

Proiectul de lege pentru modificare si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii se afla momentan in dezbatere publica, urmand sa fie supus votului Executivului.

Apoi, proiectul va intra in dezbatere in fiecare din Camerele Parlamentului si va fi votat, urmand sa intre in vigoare numai daca obtine votul Camerei decizionale, aprobarea prin decret prezidential si dupa ce e publicat in Monitorul Oficial, informeaza avocatnet.ro.

Este vorba despre de o sanctiune contraventionala speciala pentru “munca la gri”, respectiv amenda de la 5.000 la 10.000 de lei. Inspectorii care gasesc astfel de situatii aplica uneori amenzi pentru efectuarea de munca suplimentara (nepermisa la contractele cu timp partial decat in situatii absolut exceptionale). In prezent,  amenda pentru munca suplimentara la contractele cu timp partial este stabilita de Cod intre 1.500 si 3.000 de lei, adica un nivel destul de mic.

Proiectul de lege nu se aplica momentan. Pentru a intra in vigoare, acesta trebuie aprobat de Guvern, adoptat de Parlament.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ