Share

În orașele mari, cu foarte mulți locuitori și numeroase locuri de muncă rata de infectare la mia de locuitori crește alarmant de mult. Județele cu rata cea mai mare de infectare sunt tot aceleași și când vine vorba despre activitatea economică crescută.

Iașul se află în top 5 județe cu cea mai mare rată de infectare, alături de Cluj, Brașov, Ilfov și Constanța, unde s-a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori

Numărul mare de cazuri de COVID-19 se datorează și industriei, a fabricilor, și prin urmare a numeroaselor locuri de muncă. Astfel se face că oamenii care lucrează în aceste industrii sunt cei mai expuși riscului de infectare și, mai apoi, purtători de virus ce îi pot infecta pe alții în traseu zilnic de acasă spre locul de muncă.

Citeste si   Mii de locuințe fără căldură, în cea mai geroasă zi din acest an. Reacția primarului Nicușor Dan

La începutul lunii trecute, în România existau 71 de focare de COVID-19 izbucnite în cadrul agenților economici. Una dintre cele mai mari probleme în ceea ce priveşte riscul de îmbolnăvire o reprezintă transportul în comun, tocmai de aceea mai multe companii industriale au pus la dispoziţia angajaţilor mijloace de transport pentru a reduce riscul infectării.

Citeste si   Un bărbat din comuna VOINEȘTI este CERCETAT pentru PĂRĂSIREA locului ACCIDENTULUI

Companii precum Antibiotice Iaşi şi Synevo sunt două exemple de firme care au preferat să investească în transportul propriu cu autobuze care să aducă oamenii la serviciu pentru a evita să intre în contact cu persoane din mijloacele de transport în comun.

”Sunt de acord ca oamenilor ce lucrează în fabrici să li se asigure transportul. Și așa situația din autobuze nu este deloc roz. Este aglomerat chiar și în afara orelor de vârf. Nici nu mai spun ce haos și îmbulzeală este la prânz sau seara.

Cu transportul oferit de fabrică am evita astfel de momente, și categoric suntem mult mai în siguranță așa” , a declar Vasile A., lucrător într-o fabrică de textile din județul Iași.

Supraaglomerarea din mijloacele de transport în comun este o problemă veche în județul Iași. Până în momentul de față nu s-a găsit nicio rezolvare, iar oamenii continuă să se înghesuiască în autobuze și tramvaie.

Citeste si   O bandă de hoți români, arestată în Franța. Prejudiciul de UN MILION de euro

Share

LĂSAȚI UN MESAJ