Share

Demersul de achiziţionare de noi autobuze iniţiat de municipalitatea ieşeană a atras trei oferte din partea unor puternice firme specializate, respectiv Anadolu Isuzu (Turcia), Carsan (Turcia) şi Solaris Bus (Polonia).

„Toate cele trei oferte sunt în analiza noastră. După o consultare împreună cu cei care ne asigură asistenţa tehnică din partea BERD, vom da răspunsul cât mai repede. Lucrul cel mai important este că, potrivit prognozei noastre, vom putea achiziţiona peste 80 de unităţi de transport, la un preţ rezonabil, cu toate dotările necesare. Noi am propus ca două treimi din volumul mijloacelor de transport ce vor fi cumpărate să ajungă la Iaşi până la sfârşitul anului, iar cealaltă treime într-un al doilea lot”, a declarat primarul Mihai Chirica. Edilul a mai anunţat că va fi supus dezbaterii Consiliului Local un proiect de hotărâre privind casarea bunurilor gestionate de CTP care nu mai sunt utilizabile fie din cauza uzurii morale, fie celei materiale.

Autobuzele care vor fi achiziţionate prin intermediul creditului BERD trebuie să îndeplinească o serie de condiţii tehnice, printre care să aibă o lungime de 12 metri şi o lăţime de 2,5 metri, câte trei uşi cu două pliuri duble, capacitatea de a transporta minim 90 de pasageri şi de a deţine minim 25 de scaune.

Mijloacele de transport în comun vor avea podeaua joasă, acces pentru persoane cu dizabilităţi şi spaţiu rezervat pentru scaun. De asemenea, vor avea aer condiţionat în salonul de pasageri şi în cabina conducătorului auto.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ