Share

Municipiul Iaşi lansează programul anual de finanţare nerambursabilă destinat proiectelor de interes public local propuse de organizaţiile neguvernamentale care desfăşoară proiecte în municipiul Iaşi

Selecţia proiectelor anuale şi multianuale (multinanuale pentru domeniile: social-sănătate-educaţie-mediu, cultură şi guvernare transparentă şi participativă) ale ONG–urilor care vor primi finanţare de la bugetul local pentru proiecte în domeniile: social – sănătate – educaţie – mediu; tineret; cultură scrisă; cultură şi guvernare transparentă și participativă.

Selecția se va face de către Comisia de Evaluare, Analiză şi Selecţie a Proiectelor Culturale, de Tineret, de Guvernare Transparentă şi Participativă (pentru domeniile cultură, tineret şi guvernare transparentă şi participativă), de către Comisia de relaţii cu societatea civilă şi evaluare a proiectelor pentru domeniile social-sănătate-educaţie-mediu şi de către Comisia de Relaţii cu Societatea Civilă şi Evaluarea Proiectelor (C.R.S.C.E.P.) (pentru domeniul cultură scrisă), în conformitate cu prevederile Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de pe domeniile anterior menţionate şi a Legii privind susţinerea şi promovarea culturii scrise nr. 186/2003, republicată şi cu prevederile Regulamentului referitor la finanţarea proiectelor societăţii civile din Iaşi în baza Legii 350/2005.

Citeste si   El este Paul BUTNARIU, beneficiarul unor contracte FABULOASE în valoare de PESTE 140.000.000 RON încheiate de COMPANIA DE CONSTRUCȚII FEROVIARE cu instituțiile STATULUI

Suma alocată în 2020 de la bugetul local pentru toate domeniile este 2.500.000 lei, defalcată pe domenii 

Pentru domeniul cultural – 400.000 lei. Cuantumul contribuţiei proprii a solicitantului este de minim 10% din valoarea totală a finanţării şi, de asemenea, suma solicitată nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finanţării proiectelor sectorului ONG pe acest domeniu (pentru proiecte anuale şi multianuale).

Pentru domeniul tineretului –1.000.000 lei. Cuantumul contribuţiei proprii a solicitantului este de minim 10% din valoarea totală a finanţării şi, de asemenea, suma solicitată nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finanţării proiectelor sectorului ONG în domeniu.

Citeste si   O treime dintre ANGAJAȚII din mediul URBAN au simțit că ANGAJATORUL s-a apropiat de ei în perioada PANDEMIEI

Pentru domeniul guvernare transparentă şi participativă – 400.000 lei. Cuantumul contribuţiei proprii a solicitantului este de minim 10% din valoarea totală a finanţării şi, de asemenea, suma solicitată nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finanţării proiectelor sectorului ONG în domeniu (pentru proiecte anuale şi multianuale).

Pentru domeniul social-sănătate-educaţie-mediu – 600.000 lei. Cuantumul contribuţiei proprii a solicitantului este de minim 10% din valoarea totală a finanţării şi, de asemenea, suma solicitată nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finanţării proiectelor sectorului ONG în domeniu (pentru proiecte anuale şi multianuale).

Pentru domeniul culturii scrise – 100.000 lei. Cuantumul contribuţiei proprii a solicitantului este de minim 40% din valoarea totală a proiectului şi, de asemenea, suma solicitată nu poate depăşi o treime din fondul total alocat pentru finanţarea proiectelor din domeniul culturii scrise.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

La selecţia de proiecte pot participa organizaţii neguvernamentale care propun pentru fiecare domeniu în parte proiecte cu impact la nivelul comunităţii locale

Programul de selecţie a proiectelor pentru anul 2020 se va derula în conformitate cu prevederile Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de pe domeniile anterior menţionate şi a Legii privind susţinerea şi promovarea culturii scrise nr. 186/2003, republicată şi cu prevederile Regulamentului referitor la finanţarea proiectelor societăţii civile din Iaşi în baza Legii 350/2005 și va avea următoarele etape: data limită de depunere a proiectelor pentru toate domeniile este 9 aprilie 2020, ora 16.30 (în conformitate cu art.20, alin.1 din Legea 350/2005). Perioada orientativă de selecţie şi de evaluare a proiectelor este cuprinsă în intervalul 10 aprilie – 11 mai 2020.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ