Share

Modernizarea și îmbunătățirea transportului în comun sucevean 

Dezvoltarea transportului utilizând combustibili alternativi constituie un obiectiv important asumat de primăria Suceava, iar pașii realizați în această direcție sunt semnificativi.

Obiectivul prezentei investiții îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică, prin construirea un număr de 6 puncte de reîncărcare și montarea a 8 stații de reîncărcare.

Primăria Suceava a semnat contractul pentru 25 autobuze electrice mari de 6 metri lungime, construirea punctelor şi staţiilor de reîncărcare fiind de o necesitate absolută

Firma care va aduce autobuzele va fi Firma SC BMC TRUK&BUS SA, o firmă cu capital turcesc cu sediul în comuna Ciorogârla, Judeţul Ilfov contractul fiind de 47.775.000 lei fără TVA, cu 9 milioane lei mai puţin decât suma estimată la licitaţie, aceea de 57,18 milioane lei.

Citeste si   Coronavirus/GCS: 2.376 de persoane sunt în carantină; alte 95.549 sunt în izolare la domiciliu

Primarul Ion Lungu: ”Prin acest proiect, aducem viitorul mai aproape”

Scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice. Programul vizează dezvoltarea transportului electric. Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate după cum urmează: Stația de reîncărcare nr. 1 – Str. Republicii; Stația de reîncărcare nr. 2 – Str. Vasile Alecsandri;  Stația de reîncărcare nr. 3 – Str. Universității; Stația de reîncărcare nr. 4 – Str. Universității; Stația de reîncărcare nr. 5 – Str. Gheorghe Doja; Stația de reîncărcare nr. 6 – B-dul 1 Mai; Stația de reîncărcare nr. 7 – Str. Ana Ipătescu; Stația de reîncărcare nr. 8 – Str. Ana Ipătescu.

Deja am demarat procedurile pentru cumpărarea a 25 autobuze electrice mari. Primele 15 autobuze vor sosi la toamnă în Suceava, iar următoarele 10 vor ajunge în primăvara anului 2021.

Din banii economisiţi la licitaţiile realizate pentru acest contract finanţat din fonduri europene, vrem să cumpăram mai multe autobuze electrice, deoarece contractul a fost  cu 9 milioane lei  mai puţin decât am estimat la licitaţie. Prin proiectul staţiilor electrice aducem viitorul mai aproape”, a declarat Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu .

Citeste si   Vești bune pentru FERMIERII SUCEVENI! Se pot depune ONLINE cereri la APIA!

Ce presupune proiectul

Primăria Suceava și-a propus, prin acest proiect, întocmirea proiectului tehnic și asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe toată durata de execuție a lucrărilor, pentru proiectul de realizare de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Suceava.

Serviciile care fac obiectul proiectului sunt: elaborare documentație pentru obținerea avizelor și acordurilor, inclusiv obținerea lor; elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție, PAC și POE, conform HG nr. 907/2016, inclusiv verificarea conform legislației în vigoare; asistența acordată beneficiarului pe parcursul evaluării proiectului și ulterior până la semnarea contractului de finanțare asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor și pentru participarea proiectantului la fazele incluse în programul de control al lucrărilor de execuție.

Citeste si   Domeniul HORECA este lovit cel mai DUR de criza provocată de COVID -19! Numărul TURIȘTILOR a SCĂZUT cu peste 60%

Valoarea totală a achiziției (fără TVA) va fi 25750 RON, iar executantul lucrării va fi Firma AGO PROIECT ENGINEERING SRL din Cluj-Napoca.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ