Share

„Asta înseamnă că intrăm într-un scenariu de creștere exponențială și trebuie să spun că, din păcate, este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și, de fapt, a întregii zone periurbane. Ieri (luni – n.r.), DSU, prin domnul secretar de stat, a dat o comunicare ca localitățile care depășesc rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori ar trebui să trimită analiza privind impunerea măsurii de carantină sau justificarea pentru neinițierea carantinării. Asta înseamnă că o să fim confruntați foarte curând cu această decizie”, a afirmat Fritz, citat de HotNews.ro, într-o conferință de presă.

Citeste si   Marcel Ciolacu: Vom câștiga aceste alegeri. Nu se mai poate face vreo analogie între Liviu Dragnea și PSD. Anunț tranșant despre Ponta 

Acesta crede că nimeni nu va putea lua această decizie ușor, dar este convins că mai bine se întâmplă la timp, decât prea târziu.„Dacă privim cifrele în față, atunci dacă realizăm că oricum la un moment dat o să trebuiască să carantinăm zona metropolitană Timișoara. Poate e mai bine decât mai târziu, pentru că bineînțeles, cu fiecare zi ce cresc infectările este mai greu să le limităm. Cred că scopul principal trebuie să fie să putem la sfârșitul lui decembrie să sărbătorim un Crăciun cât de cât normal și scopul trebuie să fie să salvăm cât de multe vieți, iar pentru asta trebuie să dezbatem aceste măsuri”, a mai spus primarul Timișoarei.Dominic Fritz a explicat că situația în spitale din Timișoara este destul de dificilă și asta pentru că în Spitalul „Victor Babeș” -care tratează pacienții COVID – nu mai există niciun pat liber la ATI, iar paturile non-ATI sunt ocupate în proporție de 98%.DSP Timiș a avizat, astăzi, încă 50 de paturi în plus într-o clădire din Spitalul Municipal, din care 18 au și priză de oxigen, a mai spus Fritz.

Citeste si   Biden cere Congresului american votarea unui plan de ajutor ''robust'' pentru economia SUA

La raportarea de astăzi a autorităților, județul Timiș avea o rată de infectare de 4,56. De la începutul pandemiei și până în prezent, în județ au fost confirmate aproximativ 10.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus (mai exact 9.914), numaid e ieri și până astăzi fiind raportate 318 îmbolnăviri. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ