Share

Toamna aceasta, Muzeul Național al Bucovinei lansează un atelier de creativitate online, care îmbină istoria cu pictura sau desenul. Atelierul Istoria în desene presupune crearea unor desene inspirate de obiectul preferat din postările noastre sau din expoziția permanentă pe care ați vizitat-o la Muzeul de Istorie din Suceava sau urmează să o vizitați.

   La atelier pot participa copii de toate vârstele

Desenele, care vor avea trecute numele autorului, vârsta, școala, pot fi trimise la adresa de email: marketing@muzeulbucovinei.ro, pe messengerul paginii de facebook Muzeul de Istorie Suceava – History Museum, sau pot fi aduse la sediul Muzeului de Istorie din Suceava, în perioada octombrie-noiembrie 2020.

Citeste si   GCS: 3.855 de cazuri noi de COVID-19; teste efectuate în ultimele 24 de ore - 19.292

Creațiile copiilor vor fi postate pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie și vor face parte și dintr-o expoziție ce va fi organizată la Muzeului de Istorie din Suceava. Ne dorim ca expoziția să poată marca Noaptea Muzeelor 2020, ediție pe care anul acesta o organizăm altfel.

ISTORIA ÎN DESENE  – atelier de creativitate online (octombrie – noiembrie 2020)

De câteva luni de zile, Muzeul de Istorie v-a obișnuit cu postări despre exponate de excepție din colecțiile muzeului. Fie că este vorba de vase cu reprezentări antropomorfe (obiect cu formă de ființă omenească) sau zoomorfe (obiect cu formă de animal), fragment de cataramă cu almandine (piatră semiprețioasă), farfurii din porțelan, costum de surugiu (persoană care conduce o diligență sau un poștalion, stând călare pe unul dintre cai), inel cu inscripție al domnitorului moldovean Lațcu, bonetă de copil, cizme medievale, nasturi simpli sau globulari (în formă de glob), cercei de tâmplă sau inele sigilare, ați aflat lucruri deosebite despre istoria acestora, locul din care provin, cum au fost realizate sau utilitatea lor. Probabil că, unii dintre voi, după ce ați citit postările noastre ați avut curiozitatea și ați venit și la muzeu să le vedeți.

Citeste si   Valentin POPA, rectorul USV: ”Succesul și DINAMICA universității se datorează COLEGILOR, studenților și ABSOLVENȚILOR noștrii”

Cu acest atelier Muzeul Național al Bucovinei își propune să stimuleze creativitatea și simțul artistic al copiilor, animând patrimoniul muzeal prin joacă și desen.

  Dragi copii, nu-i așa că vă place să desenați?

  Așteptăm să cunoaștem istoria văzută prin ochii voștri!

 

Informații suplimentare:

Biroul Educație, Marketing și Comunicare

Citeste si   PSD Suceava ar putea obține o ÎNFRÂNGERE de proporții! Senatorul Ion STAN se ține strâns de FUNCȚII

Muzeul Național al Bucovinei

0230-216439, interior 116, marketing@muzeulbucovinei.ro

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ