Share

Ziua Culturii Naționale și aniversarea a 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu sunt sărbătorite la Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, prin mai multe evenimente speciale dedicate poetului.

La Muzeul „Mihai Eminescu” Iași, publicul va putea admira Obiectul lunii ianuarie: o filă-manuscris cu exerciții de semnătură ale poetului, din perioada în care acesta ocupa funcția de director al Bibliotecii Centrale din Iași (1874-1875).

Citeste si   INVESTIȚIILE în comuna UNGHENI vor continua și în anul 2021! Primarul Iulian MARCU: „Continuăm DEZVOLTAREA comunei Ungheni”

Lansăm totodată o nouă platformă online: eArhivă, pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro, începând, firește, cu pagina dedicată lui Eminescu. Astfel, facilităm accesul la patrimoniul cultural național, prin punerea la dispoziție a unor documente originale din Arhiva MNLR Iași.

În data de 14 ianuarie 2021, va fi anunțat câștigătorul concursului „Un chip pentru Eminescu”, lansat pe 1 decembrie 2020. Juriul MNLR Iași, format din Corina M. Irimiță, Anca Maria Buzea și Iulian Pruteanu, a selectat un singur portret al poetului, portret care va fi expus, de Ziua Culturii Naționale, la Muzeul „Mihai Eminescu” Iași.

Citeste si   ”Afacerea Spitalului de la LEȚCANI”, o BOMBĂ cu CEAS pentru Costel ALEXE?

Nu în ultimul rând, MNLR Iași va lansa de Ziua Culturii Naționale proiectul online de promovare a poeziei românești „VideoPoem”, realizat de Corneliu Grigoriu. În primul episod, „Plutea o floare de tei”, muzeograful Liviu Apetroaie (Muzeul „Mihai Eminescu” Iași) recită „Semn 1” de Nichita Stănescu, poem dedicat lui Mihai Eminescu, în timp ce pe fundal pot fi vizualizate cele patru fotografii cunoscute ale poetului, aflate în patrimoniul MNLR Iași.

Citeste si   Primul TRANSPLANT de rinichi din 2021 a avut loc la Spitalul PARHON din IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ