Share

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a luat decizia de a o numi în funcția de director pe Narciza Nedelcu. Este îngrijorător faptul că noua șefă a Cadastrului Iași, care a mai ocupat acest post și în trecut, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice la data de 2 iulie 2020. Pedeapsa primită a fost de 3 ani cu suspendare, modivul fiind săvârșirea de infracțiuni și abuz de putere într-un mandat anterior.

Narciza Nedelcu  este mama unuia dintre politicienii ce reprezintă mâna dreaptă a primarului Chirica în PNL

Inițiativa ”Fără Penali în funcții publice” a fost votată de PNL în Camera Deputaților cu o zi înainte de numirea Narcizei Nedelcu în funcție. Motivul principal pentru care Narciza Nedelcu a fost condamnată este abuzul de putere.

Citeste si   Cu cine s-ar alia PNL după alegeri pentru formarea unei majorități parlamentare. Anunțul lui Ludovic Orban

La finalul anului 2009 aceasta a semnat documentele mai multor firme, avizând efectuarea unor plăți în mod nelegal. De asemenea a semnat și mai multe facturi privind contracte de prestări servicii a firmelor: SC Gauss SRL, SC Grup Cinci SRL, SC Topo Euro Cad SRL, SC Agenția de Cadastru și Topografie SRL și PFA Lipșa Ștefan.

Serviciile au fost efectuate doar pe hârtie

Cu scopul de a ascunde plățile efectuate, în anul 2010 aceasta a realizat fals în acte deoarece a semnat mai multe documente prin care justifica plățile făcute către aceste firme în anul anterior. De asemenea, a aprobat mai multe procese verbale de acceptanță. Pașii legali după efectuarea lucrărilor prevedeau anunțarea acestor lucrări la O.C.P.I Iași dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Citeste si   ”Legile Puterii” | Cătălin Predoiu: 194 de deținuți din penitenciarele din țară au Covid-19

La începutul lunii ianuarie din 2010, Narciza Nedelcu a semnat ordonanțările de plată, angajamente bugetare individuale și propuneri de angajare. Prin semnarea acestor facturi, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, a obținut suma de 379.657,24 lei.

Mihai Chirica este prim-vicepreședinte al Organizației PNL Iași iar Vlad Nicolae Nedelu, fiul Narcizei Nedelcu, este unul dintere politicienii influenți din jurul lui. Un exemplu în acest sens este faptul că atunci când Mihai Chirica conducea Organizația Municipală a PSD Iași, l-a pus pe listele de consilieri locali eligibili pe Vlad Nedelcu.

Citeste si   Nicușor Dan: „Am semnat un contract de 300 de milioane de euro cu Ministerul Fondurilor Europene pentru distribuția agentului termic”

S-a scris constant în presa locală despre avantajele pe care le primește Vlad Nedelcu datorită prieteniei pe care o are cu primarul Mihai Chirica

Câteva dintre aceste avantaje prevăd concesionarea unor terenuri din centrul Iașului la prețuri modice, de asemenea aceste clădiri aparțineau domeniului public. De asemenea Poliția Locală nu a intervenit în construirea ilegală a unei clădiri.

Deși încă este tânăr, Vlad Nedelcu are o experiență vastă în politică. Cariera sa a început când a aderat ca membru în PPDD, aboi a trecut la PSD unde se află și în prezent. Totuși, înscrierea lui în PNL și impunerea în Consiliul Local cu ajutorul lui Mihai Chirica sunt acțiuni iminente.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ