Share

În Iași, singurele partide care pot afirma că sunt stabile pe pozițiile lor, sunt PNL, PMP și USR. În timp ce PSD, ALDE, UNPR sunt în plină forfotă pre-electorală.

Cum devine verdele o atracție electorală

ALDE este, la acest moment un partid asemeni unei corăbii în pragul naufragiului politic. Varujan Vosganian, eternul parlamentar anonim de Iaşi a declarat că ALDE s-a afiliat PSD, la nivel de grup parlamentar. Aceasta înseamnă că doar unii din „greii ” ALDE ar prinde mult râvnitele poziţii eligibile, fie la alegerile locale, fie la parlamentare.

Victor Chirilă, Vicepreşedinte al CJ Iaşi din partea ALDE a înţeles că şansele sale sunt minime şi a decis să se arunce în valuri, înotând spre Partidul Verde, o formaţiune cvasianonimă, cu platformă ecologistă, puţin atractivă în România,  preluată de actorul Florin Călinescu, un tip de om politic care vrea să fie ceva între  Beppe Grillo din Italia şi Volodimir Zelenski din Ucraina, adică un comediant în politică.

Citeste si   Informații EXCLUSIVE din dosarul lui Bănicioiu: UNDE au avut loc interceptările și CE se află în cutia cu bomboane primită de fostul ministru

Victor Chirilă  a declarat că după ce a fost primar la Bârnova, după ce a fost  membru PNL şi ALDE a ajuns la concluzia că Iaşul a fost neglijat din punctul de vedere al mediului (în special al împăduririlor) şi, aflat în pragul pensiei, consideră că a venit vremea să se gândească la sănătatea lui şi, probabil, a electoratului.

Liderul UNPR Iaşi, un alt partid naufragiat, Mircea Manolache a considerat că „interesul naţional” nu-l mai ţine pe linia de plutire, luând decizia de a trece la Partidul Verde, cu tot cu sediu.

Din USR, s-a aruncat, prin demisie, în valurile tulburi ale migraţiei politice şi Silviu Gurlui. Profesorul Silviu Gurlui, conferențiar la Facultatea de Fizică Al. I. Cuza din Iași, și-a dat demisia din USR Iași, filială condusă de Cosette Chichirău. El a fost ales de colegi pentru a candida la șefia Consiliului Județean Iași, dar până la urmă locul i-a revenit lui Marius Bodea.

„Nu poate fi decit un gest de normalitate. Da, mi-am aparat onest si cu bun simt sansele mele, sansele Iasului, sansele tarii. Am fost vocea si sufletul celor din strada. Si inca mai cred ca voi fi mesagerul acestor idealuri. Sa cred ca va exista cindva un simbure de demnitate, o oaza de lumina, o speranta.

M-ati tinut mereu in corzi, v-am ajutat si am pus pe masa priceperea, energia si speranta mea. Nu, ele nu s-au pierdut ci le voi purta inainte, cu fermitate. Dar fara USR. La revedere!”, a scris Silviu Gurlui, fostul prim-vicepreședinte al Biroului Județean al USR, pe pagina sa de facebook.

La vremuri şi partide noi, tot noi…

Despre Florin Călinescu, liderul naţional al Partidului Verde se ştie că s-a mişcat, ca om de afaceri în cercurile puterii ultimelor decenii (a fost acţionar la Pro Optica, firmă care a produs echipamente de optică militară).  Liderul Partidului Verde de la Iaşi, Sebastian Tătaru a ţinut o conferinţă de presă chiar pe Bulevardul Ştefan cel Mare în faţa fostului sediu al UNPR, anunţând cu emfază că partidul va avea candidaţi în toate localităţile (municipii, oraşe, comune) din Iaşi.

Citeste si   Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și încă 9 persoane, amendate pentru încălcarea regulilor anti-Covid. Anunțul Poliției

„Reţeta” succesului politic al „verzilor ieşeni” este deocamdată destructurarea organizaţiilor locale ALDE şi UNPR şi pescuirea din apele învolburate ale anonimatului politic  a celor ce au sărit peste bord, sperând să prindă „colacul” de salvare politică.

Totuşi, salvarea „naufragiaţilor” cu „state” vechi prin partide consacrate (şi cu funcţii publice în acestea) nu „cadrează” cu ideea vehiculată de liderul de la „centru”, actorul Florin Călinescu şi de propaganda oficială a partidului care insistă pe ideea că partidul vrea să aducă noul în politică. Se pare că noul, cel puţin, la Partidul Verde din Iaşi,  va fi adus de aceiaşi oameni vechi.

Citeste si   O femeie și un BĂRBAT cu permisul SUSPENDAT, trași pe dreapta de POLIȚIȘTI în județul IAȘI


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ