Navă cosmică la Suceava, veche de 532 de ani. S-a ajuns la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele

Săptămâna trecută, la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele, un preot de țară a susținut în fața savanților români o teză care i-a lăsat cu gura căscată pe toți.

Parohul bisericii din Pătrăuți, preotul Gabriel Herea, a demonstrat, cu calcule științifice, că în lăcașul ctitorit de Ștefan cel Mare, acum mai bine de o jumătate de mileniu, se petrec, la date astronomice fixe, fenomene aparent paranormale, dar perfect logice.

Părintele Gabriel Dinu Herea este fiul unor informaticieni școliți în anii ’70 la Suceava și repartizați la Vaslui. A locuit în patru județe și în opt localități din Moldova Carpatică. Și-a început studiile la Vaslui și Huși, le-a continuat la Seminarul de la Vânători Neamț și le-a împlinit la Facultățile de Teologie, Filosofie și Arte Plastice și Design de la Iași.

Prima biserică ctitorită de Ștefan cel Mare

Dar care este, pe scurt, istoria, povestea, bisericii în care slujește? Vorbim despre un monument înscris în lista patrimoniului mondial UNESCO, monument care trebuie să fie asumat de întreaga națiune română. „Am șaisprezece ani de când sunt aici. Discutăm despre un edificiu foarte valoros, păstrat în formă originală în ultimii 532 de ani, mai exact din 1487. Este cea mai veche biserică păstrată de la Ștefan cel Mare. În ciuda unei istorii zbuciumate, monumentul deține până astăzi inclusiv pictură, la interior și la exterior”, se entuazimează tânărul preot.

LĂSAȚI UN MESAJ