Share

”Sărbătorile de iarnă vor fi cum le vom pregăti noi. În momentul în care vom respecta niște reguli și vom avea o scădere a trasmiterii în comunitate și, efectiv, o scădere a numărului de cazuri noi, vom avea și niște relaxări. Dar, repet, acestea vor veni în condițiile în care vom avea o reducere a numărului de cazuri. Deci să ne așteptăm la localități care vor respecta și vor avea un indice mic, nu vor avea restricții suplimentare. Celelalte care vor crește ca număr cred că vor avea restricții suplimentare”, a răspuns ministrul, întrebat dacă vor fi impuse noi măsuri în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Citeste si   Fostul președinte Traian Băsescu s-a vaccinat anti-Covid la Spitalul Militar

Despre lipsa vaccinului gripal, Tătaru a spus că farmaciile, de unde acestea pot fi cumpărate fără rețetă, sunt firme private care stabilesc singure câte doze să achiziționeze. 

”Vaccinul gripal, din câte știu eu, noi avem din ce aduce Ministerul Sănătății pentru persoanele cu risc, gravide, copii, lucrători în serviiile medicale, iar celelalte, pe circuit liber, se dau și fără rețetă. Farmaciile sunt un circuit deschis, sunt autorități private care își încheie contractele cu distribuitorii”, a precizat ministrul.

Citeste si   Premierul Florin Cîțu, despre întârzierile în livrarea vaccinului: ”Nu vom precupeţi niciun efort pentru a ne vaccina cât mai repede. Să-i vaccinăm pe toţi românii”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ