Share

“Avem cea mai mare farsă și cea mai mare minciună din istoria medicală a Iașului din ultimii 30 de ani. Este cel mai bun exemplu de suspiciune, de fraudă, de rea voință și de lipsă de viziune pe care le-a dat PSD-ul”

Conferința de presă din data de 19.07 a demarat cu declarațiile răspicate ale ministrului mediului, Costel Alexe, care s-a arătat extrem de dezamăgit de faptul că la Lețcani nu este urmă de spital mobil, în condițiile în care acesta ar fi trebuit să fie gata de cel puțin două luni.

“Avem aici doar 20 de containere din cele 100”

“Din păcate, în ultima perioadă, sub agenda obscură a unor intere politice, au fost pornite anumite campanii de denigrare sau de combatere că ar exista acest covid. Pe 3 aprilie, consilierii liberali din cadrul Consiliului Județean Iași au votat și au sprijinit construirea acestui spital modular de campanie Covid, aici, la Lețcani. Acum ne aflăm la al patrulea, ne apropiem de al cincilea termen de instalare și funcționare a acestui spital și, după cum se poate observa, nu am avut voie să intram pe platforma Transagropolis să vedem cum arată acest spital.

Prin aceste gratii, ne putem da seama că nu vorbim despre un spital, nici măcar de un centru de triaj despre care putem spune că ar putea avea vreo funcțiune. Cei din județul nostru nu reușesc să țină pas cu această pandemie. Avem aici doar 20 de containere din cele 100. ” a declarat ministrul mediului, Costel Alexe.

Ministrul Alexe și-a început discursul declarând faptul că “Sănătatea nu are culoare politică“. Totuși, se pare că are, având în vedere faptul că PSD, prin Maricel Popa, se folosește de banii ieșenilor (și nu putini, ci 13 milioane de euro) pentru a-și acoperi propriile principii și interese politice.

Citeste si   Ajutorul de stat pentru HoReCa: 20% din pierderile din acest an. Când va deveni programul operațional

Același Maricel Popa a transmis, într-o conferință de presă de acum o lună de zile, faptul că sunt ajunse la Iași două dintre cele trei containere care vor găzdui spitalul, al treilea având probleme de logistică la vama din Turcia.

Totuși, se pare că nici firma turcescă cu care s-a încheiat contractul nu pare de încredere, având în vedere faptul că a fost prezentată inițial ca fiind o firmă americană acreditată NATO, dar nu există informații publice despre aceasta.

“În alte părți ale țării se poate să avem spital modular de campanie, aici ne uităm printre gratii. Pandemia ne-a arătat un joc politic care s-a perindat de câteva săptămâni. Ce nu a înțeles domnul președinte al CJ Iași este faptul că, un spital modular, până să îl construiești, trebuie să devină secție exterioară a unui spital.

Cred că a greșit calea. Nu există, în acest moment, o unitate modulară căreia să îi dam un aviz de funcționare. Sunt aproape 4 luni de când s-a pornit această întreprindere, este clar că este întârziată. Haideți să nu încălecăm politic un moment de suferință al poporului român. ” a declarat ministrul sănătății, Nelu Tataru.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ