Share

 

„Suntem pe o stabilizare a numărului de cazuri noi, de la o zi la alta. Vom avea câteva săptămâni pentru această stabilizare. Hai să lăsăm să se stabilizeze un număr de cazuri noi de la o zi la alta, ca să putem trece pe panta descendentă, dar acest lucru nu se poate face dacă în continuare avem o transmitere comunitară accentuată.

Am spus și o repet, nu se tranșează în spital această pandemie, se tranșează în prespital, acolo unde există această transmitere. Cu cât avem transmitere, avem și cazuri noi, avem și cazuri care vor veni în Unitățile de Primire Urgențe și în terapiile intensive. (…)  Noi putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca dotare, dar nu vă lăsați doar în baza spitalelor. Aș prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli, de la agenții economici până la populația civilă”, a declarat Nelu Tătaru la RRA.

Citeste si   Raluca Turcan: „Mai mult de 100 de milioane de măști vor fi distribuite persoanelor defavorizate”

Mesajul ministrului Sănătății vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că pandemia de coronavirus încetinește la nivel mondial, chiar dacă este în continuă expansiune, dovadă fiind creșterea lentă a cazurilor şi a deceselor din cauza noului coronavirus.

Potrivit bilanțului anunțat marți de autorități, s-a depășit pragul de 80 de mii de confirmări cu noul coronavirus, astfel că numărul românilor confirmați a ajuns la 80.390, dintre care 3.367 au murit. 

Citeste si   Ludovic Orban, la un eveniment electoral: ”Doar Nicușor Dan poate să o bată pe Firea”

Din păcate, România se află în continuare în topul negativ COVID-19 din Uniunea Europeană. Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), România are cea mai mare rata cumulată de mortalitate – 3.0 la suta de mii de locuitori în ultimele 14 zile și este pe al patrulea loc în ceea ce privește rata cumulată de infectare cu noul coronavirus în ultimele 14 zile – 86,4, după Spania – 175,7, Malta – 123,6, Luxemburg – 94,2.

Citeste si   El este MARICEL POPA, cel mai SLAB președinte al județului IAȘI

Foto: Inquam Photos


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ