ideall.ro

Prevederile pentru protecția mediului nu sunt respectate. Indiferența autorităților este vizibilă

Recent, consilierul local Răzvan Timofciuc a vizitat șantierele primăriei și a sesizat că nu se respectă prevederile Hotărârii de Consiliu Local 321/2017 pentru protecția mediului în timpul executării lucrărilor de construire în Iași.

Printre altele, acest regulament prevede următoarele:

  • obligativitatea depozitării materialului fin, sub forma de pulbere, în incinte închise sau în containere, pe termen mediu sau lung.
  • acoperirea temporară a pământului excavat și a altor materiale generatoare de praf.
  • îndepărtarea acoperirilor de protecție se face doar pe porțiuni mici în timpul lucrărilor.
    pământul rezultat din decopertări și excavații va fi preluat cu mijloace auto, acoperite cu prelate, și transpirat pe amplasamente aprobate de Primăria Municipiului Iași.

TIMOFCIUC: “În primele 4 luni ale acestui an, au fost înregistrate 79 depăşiri ale valorii limită pentru particulele în suspensie PM10″

Consilierul local liberal Răzvan TIMOFCIUC a interpelat executivul primăriei cu privire la nergulile constatate pe șantierele existente pe raza municipiului Iași. Răspunsul primit de acesta din partea primăriei a fost unul neconform cu realitățile din teren.

sensodays.ro

Am anunțat autoritatea competentă în acest sens iar răspunsul a fost în total dezacord cu situația din municipiul Iași. Cei de la Primărie au răspuns că verificările necesare, evident efectuate de către inspectorii primăriei, au indicat respectarea acestor prevederi pentru protecția mediului. Nici până în ziua de astăzi nu au fost luate măsuri concrete pentru rezolvarea neregulilor”, a declarat Răzvan TIMOFCIUC, consilier local din partea Partidului Național Liberal.

Pentru a înțelege amploarea gradului de poluare din Iași, consilierul aduce precizări suplimentare:

,,Particulele (PM10) provin în special de la emisiile poluante generate de industrie și trafic. Acestea pot provoca astm, afecţiuni cardiovasculare, cancer pulmonar şi deces prematur.

În primele 4 luni ale acestui an, au fost înregistrate 79 depăşiri ale valorii limită pentru particulele în suspensie PM10, în cazul în care în decursul unui an, limita admisă este de 35 de depășiri”, a mai completat Răzvan Timofciuc.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ