Share

Fostul primar Gheorghe Nichita a înregistrat zilele trecute o primă victorie împotriva procurorilor anticorupție

„Mă așteptam la această decizie, deoarece orice om are dreptul la prezumția de nevinovăție. Or, cercetarea penală și cea judecătorească trebuie să aibă un termen rezonabil: așa spune și la lege, în desfășurare. Am înțeles acestea când au fost impuse, când s-a desfășurat această cercetare, să nu intervină discuții, să nu intervii asupra martorului, să nu afectez probele. Erau aceste temeri. Sunt tot felul de excese a Codului Penal în acest moment care nu țin de realitatea de zi cu zi. Le-am înțeles.

M-am achitat de ele și am început judecătorului de fond încă de acum câteva luni de zile când au fost terminate audierile de martor și au fost terminate celelalte depuneri de probe, iar acum eram în situația în care DNA-ul cerea alte probe care nu depindeau deloc de mine și nici de ceilalți din acest dosar. Judecătorul încă din luna iulie a dispus ridicarea de sub control judiciar, a fost o contestație.

S-a întâmplat ce s-a întâmplat la Curtea de Apel. Acolo au fost alte presiuni pe care nu mai vreau să le discut acuma și s-a păstrat controlul judiciar până pe data de 11 septembrie și a fost contestat de DNA. Pe 15 septembrie, de ziua mea de naștere am fost chemat la ora 9:00 la Curtea de Apel și am primit la câteva zile ridicarea controlului judiciar”, a declarat fostul primar Gheorghe Nichita.

Fostul primar Gheorghe Nichita a înregistrat zilele trecute o primă victorie contra procurorilor anticorupție

Dosarul penal în care este urmărit fostul Primar face referință la modul în care s-a derulat contractul privind  fluidizarea traficului din municipiul Iași

Citeste si   PSD cere DEMITEREA Ministrului Mediului Costel ALEXE

În cadrul controlului judiciar s-a numărat interdicția de a părăsi țara, de a purta armă, iar probelele care trebuiau administrate în dosar sunt epuizate. Pe parcursul controlului judiciar, fostul primar a cooperat cu instanța de fond și nu a contestat nici o decizie a judecătorilor.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ