Share

 

Să rememorăm ce a fost acum cinci ani, după incendiul devastator din clubul „Colectiv”, în urma căruia au murit 64 de oameni, al 65-lea a murit la un an și jumătate, nemaisuportând pierderea iubitei sale. Pe lângă cei care au murit atunci, au fost sute de răniți, supraviețuitori ai teribilului incendiu, care suferă și astăzi. 

 Vă avertizăm, urmează imagini cu puternic impact emoțional. 

„Au toate medicamentele, au tot ce le trebuoe. În toate spitalele, de la început a existat tot ce au avut nevoie”, spunea Nicolae Băcnicioiu în urmă cu cinci ani, la o zi după teribilul incendiu din clubul „Colectiv”.

Citeste si   Ludovic Orban anunță un program în valoare de 6 miliarde de euro pentru modernizarea rețelelor de transport a energiei termice - Ce acuzații îi aduce Gabrielei Firea

Ministrul Sănătății de atunci asigura că totul este bine.

„Chiar nu avem nevoie de nimic în acest moment!”, spunea Bănicioiu pe 1 noiembrie 2015.

Vezi și Ce declara Bănicioiu în 2015, după tragedia de la clubul „Colectiv”

La numai două zile după asigurările că totul este ca în străinătate în spitalele din România, Bănicioiu se întorsese la 180 de grade și spunea că „acceptăm orice ajutor pe care-l primim de la oricine, deci nimic nu este refuzat”, pe 3 noiembrie 2015. Atunci era ministrul Sănătății, membru al Guvernului, acum este deputat, în Parlamentul României.

Citeste si   Primăria municipiului Galați își suspendă activitatea cu publicul în urma unui focar de Covid-19

A urmat furia străzii, a oamenilor care au mărșăluit, emoționant, în tăcere, și care condamnau corupția dni instituțiile statului, care au permis ca tragedia din clubul „Colectiv” să se întâmple. Au fost apoi mesajele din fața Guvernului, în Piața Victoriei, prin care se cerea demisia lui Victor Ponta, premier la acea dată: „Victor Ponta, nu uita, locul tău-i la Rahova!”.

La patru zile de la tragedia din „Colectiv”, Victor Ponta își anunța demisia din fruntea Guvernului.

Citeste si   Ludovic Orban, DECIZII de ultimă oră pentru angajați: Premierul a anunțat cand se va MAJORA salariul minim

„Am obligația să constat supărarea legitimăa care există în cadrul societății și dorința din nou legitimă de a avea responsabilități mai mari decât ale patronilor ale patronilor de la firma respectivă”, declara Ponta la Guvern, pe 4 noiembrie 2015. În acest timp se auzeau strigătele din stradă: „Demisia!, Demisia!”, ale celor strânși în fața Guvernului, în Piața Victoriei.

„Îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit și al Guvernului României”, și-a încheiat declarația Victor Ponta, la 4 noiembrie 2015. Atunci era premier, acum este deputat în Parlamentul României.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ