Share

Nicolae Bănicioiu este în prezent deputat de Iași din partea Pro România

În perioada 2004-2018, Nicolae Bănicioiu a fost membru PSD și parlamentar al acestui partid. În octombrie 2015, la data tragediei din Clubul „Colectiv” București, era Ministru al Sănătății în Guvernul Ponta. În 2016, a devenit deputat de Iași din partea PSD, însă apoi l-a urmat pe Victor Ponta în cadrul Pro România din 2018.

La o primă vedere, ca parlamentar de Iași, din 2016, până acum, Nicolae Bănicioiu a fost un mare absent: o singură luare de cuvânt, a participat la 11 inițiative legislative, dintre care doar 1 a devenit lege, și a semnat două moțiuni de cenzură.

O statistică  din 31 decembrie 2019 îl dădea drept unul din cei mai puțin „vizibili” parlamentari români din legislatura 2016-2020

Comisia pentru sănătate şi familie (până în aprilie 2017),  Comisia pentru afaceri europene (până în iunie 2018), Comisia pentru politică externă (din iunie 2019),  Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale (iunie 2018 – iunie 2019) sunt comisiile parlamentare în care Nicolae Bănicioiu a declarat că a activat.

Politicianul Nicolae Bănicioiu a rămas însă etalon al incompetenței ca Ministru al Sănătății, în momentul tragediei de la „Colectiv”, care a provocat demiterea Guvernului Ponta prin proteste de stradă. Atitudinea lui Nicolae Bănicioiu care nu are nicio legătură cu Iașul (este vâlcean cu studii de medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București) poate fi ilustrarea proverbului popular: „câinii latră, caravana trece”.

În campania electorală din 2016, a denaturat realitatea afirmând că în timpul mandatului său, Institutul Oncologic Regional din Iași a fost dat pentru prima dată în folosință, deși acesta funcționa din 25 martie 2012. Ceea ce într-adevăr a făcut, în calitatea sa de Ministru al Sănătății, a fost să asigure funcționarea Sistemului de Brahiterapie HD din cadrul Laboratorului de radioterapie cu energii înalte și brahiterapie, din cadrul Institutului Oncologic Regional din Iași.

Citeste si   Nicușor Dan: „Am semnat un contract de 300 de milioane de euro cu Ministerul Fondurilor Europene pentru distribuția agentului termic”

Nicolae Bănicioiu dorea să primească un spațiu pentru cabinetul de parlamentar

Andrei Postolache, politician din Iași declara în 2018: „Băniciou, ministru al Sănătății acum trei ani, este cel care ne asigura că arșii de la Colectiv au de toate și nu e nevoie de nimic. Deputat de Iași de ceva timp, parașutat aici pe lista PSD în 2016, cred că de-a lungul carierei lui a trecut doar de două ori prin oraș. Absent total! Azi e prima dată când îi aud numele iar asta în contextul în care vrea un nou mandat și un cabinet parlamentar”. Nicolae Bănicioiu dorea să primească un spațiu pentru cabinetul său de parlamentar, printr-o cererea depusă, în vara anului 2018 (deși era din 2016 deputat PSD de Iași), însă la 31 octombrie 2018, cererea a fost respinsă în Consiliul Local Iași.

Evident, un supraviețuitor de profesie în politică, precum Nicolae Bănicioiu nu a pierdut ocazia să se bage în seamă zilele acestea, când amenințarea epidemiei de Coronavirus este iminentă

România are nevoie de stocuri de medicamente și de consumabile medicale! Stop exporturilor de medicamente acum! Asigurați stocurile URGENT, nu săptămânile viitoare! De trei săptămâni deja tot amenințăm că achiziționăm măști și antivirale și abia săptămâna viitoare pare că vin primele baxuri…săptămâna aceasta este vitală! Trebuie pregătită populația pentru ceea ce înseamnă carantina și despre cum se procedează într-o astfel de situație!

Atenție la ce se întâmplă acum în spitalele din Franța și Italia. Este nevoie de reacție rapidă privind capacitatea de ventilație artificială în secțiile de ATI pentru a nu ajunge și noi în aceeași situație dramatică! Ținând cont de tot acest context mi se pare o nebunie să facem alegeri anticipate acum, iar cei care se gândesc la așa ceva sunt efectiv inconștienți!”.

Citeste si   Liderul USR Dan Barna are COVID-19, Anunțul a fost făcut pe Facebook

Ce uită domnul Bănicoiu, este că din 2012 și până în 2019 (cu întreruperea din noiembrie 2015 – ianuarie 2017), PSD, partidul care l-a pus pe liste, a contribuit din plin la această situație dramatică, mai exact la subfinanțarea și haosul din Sănătate.

Bănicioiu: „Împreună cu câțiva colegi din toate partidele politice am constituit la nivelul Parlamentului un grup de combatere a cancerului”

Faptul că Nicolae Bănicioiu se pricepe la vorbe și vrea să pară interesant, se poate vedea  și dintr-o altă declarație: „Împreună cu câțiva colegi din toate partidele politice am constituit la nivelul Parlamentului un grup de combatere a cancerului. Ne propunem prin existența acestui grup să aducem toți specialiștii români și străini împreună, să întocmim o strategie și să actualizăm terapiile existente, astfel să ajutăm, prin efort comun, autoritățile specializate, dar mai ales pacientul!”.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea I)

Până acum, deputatul Nicolae Bănicioiu nu a avut TIMP să facă strategii, dar a găsit acum TIMP pentru asta, în 2020, an electoral

O altă declarație halucinantă a deputatului Nicolae Bănicioiu este și cea legată de deciziile noului executiv. Deși și-a demonstrat incompetența continuă să dea lecții altora: „Nici nu a ieșit bine de la tipar faimoasa OUG pe sănătate și deja se anunță efectele dezastruoase pentru pacienți! Este exact cum spuneam – haos și bugete mai mici! Pacientul va fi singurul care suferă!

Un exemplu despre care a vorbit și dr. Costache dar în alt sens – se mărește cuantumul decontărilor operațiilor cardiovasculare de 4 ori de la bugetul de stat. Bugetul rămânând același, practic scade de 4 ori numărul pacienților tratați.

Concret: necesarul de operații cardiovasculare este de 1 9000 pacienți pe an. Anul trecut in România au fost decontări doar pentru 5.300 pacienți. Faceți calculul, și veți vedea ce înseamnă mărirea de 4 ori a costului pentru o operație din același buget!

Oare înainte nu trebuia să existe preocuparea de a avea mai mulți pacienți tratați???? O idee insuficient gândită nu va duce la nimic bun !”

Ce știm este că deputatul Nicolae Bănicioiu nu a fost auzit în acești ani să își ceară în vreun fel scuze pentru tragedia de la „Colectiv”.

În 2020, deputatul Nicolae Bănicioiu vine din nou să ceară votul electoratului, deși pentru Iași, nu a făcut nimic, cum de altfel nu a făcut nimic notabil în lunga sa carieră de politician.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ