Share

Nicușor Dan: „Falimentul există deja pe execuția bugetară pe 2019 a Primăriei Capitalei. Datorii de 3 miliarde. Într-un mandat de patru ani, Primăria a cheltuit banii pentru cinci ani. (…) Am avut 12 ani o administrație care nu a înțeles secolul în care trăim. (…) Am avut o oportunitate cu Agenția Europeană a Medicamentului, instituție care nu a venit la București din cauza poluării, din cauză că nu avem un centru internațional de conferințe. (…)”

Citeste si   Surse: Klaus Iohannis ar urma să ceară Parlamentului să reexamineze legea privind dublarea alocațiilor

Candidatul Dreptei la Primăria Capitalei a vorbit și despre campania Gabrielei Firea, care dorește să împartă, prin primăriile locale, măști în școli.

Nicușor Dan: „Azi, primarul Firea a ieșit în conferință și ne-a spus că a strâns bani privați pentru a distribui măști în școli. E josnic, dar și ilegal. Vrea să distribuie măștile prin primării, prin funcționari. Informația a fost făcută publică într-o conferință de presă astăzi. (…)”

Politicianul a vorbit și despre acțiunea pe care o va avea de la ora 12, când începe efectiv campania.

Citeste si   ALEGERI LOCALE 2020. Votul cu URNA MOBILĂ în spitale. Cum votează persoanele izolate sau carantinate

Nicușor Dan: „La miezul nopții, vom demara campania în centrul Bucureștiului. Vor participa liderii USR-PLUS, PNL. Va fi și premierul Orban.”

Întrebat despre cea mai grea problemă cu care se confruntă bucureștenii, liderul Dreptei a vorbit în principal despre trafic.

Nicușor Dan: „Problema cea mai presantă a bucureștenilor este cea a traficului. Marile orașe au avut problema asta acum 40 de ani și au rezolvat-o. O să copiem ce au făcut ei și rezolvăm și noi problema. Putem rezolva asta cu metroul de suprafață, cu mari parcări la intrarea în oraș, cu semaforizare inteligentă la nivel de an 2020. (…) Începe un exercițiu financiar 2021-2027 la nivelul Uniunii Europene și putem atrage bani europeni exact pe acest subiect. (…) Centura verde a Capitalei se poate face într-un mandat, măcar plantările și exproprierile. (…)”

Citeste si   Ședință CSAT pe 6 octombrie, la Cotroceni

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ