Share

Candiatul dreptei susține că, în condițiile în care poluarea este una dintre cele mai grave probleme ale Bucureștiului, actualii factori de decizie merg în direcția opusă, propunând sau aprobând proiecte care fac șli mai mult rău.

,,Primarii de sectoare doresc să distrugă sute de spații verzi care nu mai apr în noile PUZ-uri. Avem un raport al Institutltui de Sănătate publică care arată că bucureștenii pierd 4 ani din viață din cauza afecțunilor legare de poluare, România a fost condamnată la CEDO pentru poluarea din București, au crescut afecțiunile la vârstnici și la copii, iar în aceste condiții, administrația PSD dorește distrugerea altor spațiie verzi”, a afirmat Nicușor Dan.

Citeste si   „Legile puterii”. Ministrul Justiției, despre legea ce prevede pedepse mai mari pentru pedofili. Care este MOTIVUL atacării la CCR

Un exemplu ar fi o suprafață de circa 3 hectare de teren din Pipera care apare ca spațiu verde în Planul Urbanistic General (PUG) și ca suprafață construibilă în Planul Urbanistic Zonal (PUZ). O altă situație asemănătoare este cu o suprafață de circa 20 de hectare din zona stadionului Ghencea,  care în PUG apare ca pădure urbană.

Citeste si   Sorin Grindeanu revine în politică, în echipa lui Marcel Ciolacu: E momentul în care PSD are nevoie de toți

Potrivit lui Nicușor Dan, prin mobilizarea unor ONG-uri și asociații civice, aproape niciunl dintre noile PUZ-uri de sector nu poate fi pus în pratică unele fiind contesate în instanțe, altele fiind în diverse stadii de verificare. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ