Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au declanşat o anchetă care vizează acuzaţii în cazul fostului episcop al Huşilor: Este vorba despre întreţinerea de relaţii sexuale cu foşi elevi de la Seminarul Teologic din Huşi.

Un nou dosar pentru fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu. Este vorba despre un dosar de pedofilie. În acest dosar, fostul episcop al Hușilor este cercetat pentru că ar fi întreținut raporturi sexuale cu minori, mai exact elevi ai Seminarului teologic de la Huși.

Citeste si   Bărbat din CIUREA condamnat pentru tentativă de FURT

Ancheta este deocamdată in rem. Mai multe persoane, foşti seminarişti şi preoţi, au fost citaţi pentru a fi audiaţi în următoarele zile la Poliţia Municipiului Huşi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, în acest dosar cercetările sunt coordonate de procurorii ieşeni, poliţiştii din Huşi fiind delegaţi pentru a efectua audierile.

Citeste si   Tânăr din MIROSLAVA cercetat de polițiști pentru INFRACȚIUNI rutiere

Anchetatorii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu minori.

Ancheta este instrumentată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, având în vedere calitatea de înalt ierarh a suspectului. Este primul dosar penal în care un înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române este cercetat pentru o astfel de infracţiune.

Citeste si   Primăria CEPLENIȚA a achiziționat 20 de TABLETE pentru elevii din anii TERMINALI din LOCALITATE

Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi urmează unui dosar de şantaj care îl are în centrul atenţiei pe fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, în prezent episcop retras cu domiciliul de serviciu la Văratec, informeaza adevarul.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ