DSP Suceava actualizează permanent bazele de date și le comunică conform fluxurilor informaționale

În replică la articolele apărute în presă cu referire la numărul de cazuri confirmate pozitiv COVID-19, a deceselor și persoanelor vindecate vă informăm că zilnic acestea sunt raportate Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava.

Aceste date sunt în permanență modificare, adăugându-se noi confirmați, dar și vindecați, implicit numărul cazurilor active putând varia de la zi la zi.

Citeste si   Suceava: Măsuri suplimentare de siguranţă în şcolile ce se redeschid din 2 iunie pentru pregătirea elevilor

Important pentru cetățeni este să cunoască că procentul persoanelor vindecate azi 18.05.2020  este de 63% față de 59% în data de 14.05.2020

DSP Suceava actualizează permanent bazele de date și le comunică conform fluxurilor informaționale.

Raportările la nivel național sunt un cumul de date provenite din mai multe surse: direcții județene de sănătate publică, laboratoare de analize și spitale.

În contextul zilei de 14.05.2020 când se hotăra situația ieșirii din carantină pentru Suceava, a existat o disfuncție în comunicarea cu presa pe fondul multiplelor solicitări.

Citeste si   Coronavirus/GCS: Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 195 de sancţiuni contravenţionale

Pentru evitarea pe viitor a situațiilor și declarațiilor confuze, vom redacta periodic comunicate de presă asupra evenimentelor importante asigurând astfel o bună informare a cetățenilor. Situațiile statistice sunt cele raportate de CJCCI și Grupul de Comunicare Strategică.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ