Share

Municipalitatea începe un amplu program de construire de locuinţe sociale. Programul general constă în execuţia a 16 tronsoane de bloc în zona Grădinari.

Propunerea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului fiind aprobată în şedinţa Consiliului Local din 29 septembrie 2016.

„Lucrările la un prim lot de două tronsoane cu 36 de apartamente urmează să înceapă în 2018. Investiția este programată pe un teren al municipalității în suprafață de 28.200 de metri pătrați din zona Grădinari. În urma licitației câștigătoare a fost declarată firma Elitconstruct SRL, care a avut cea mai bună ofertă financiară.

Valoarea contractului este de de 8.849.315 lei. Modul în care vor arăta blocurile și apartamentele urmează să fie stabilit prin proiect.

Perioada de realizare a proiectării este de șase luni de la data semnării contractului, iar cea de execuție a lucrărilor de 24 de luni, deci, în total, 30 de luni. În bugetul local pe acest an este prevăzută suma de 9 milioane lei pentru construirea de locuințe”, a afirmat primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă.

Citeste si   ITINERAR prin religiile lumii. O nouă RESURSĂ EDUCAȚIONALĂ realizată de ISJ IAȘI

Apartamentele din primul lot vor fi alocate actualilor chiriaşi ai Primăriei din zonele centrale ale orașului, însă funcție și de veniturile și educația solicitanților. Celelalte apartamente urmează să fie repartizate cu prioritate tinerilor.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ