Share

Au fost schimbate regulile pentru pelerinajul Sfintei Parascheva unde participau sute de mii de credincioși din toate colțurile țării. Momentan autoritățile au decis faptul că racla nu va mai fi scoasă pe data de 8 septembrie. În contextul în care numărul de credincioși ce participă la slujbă este foarte mare, autoritățile vor rediscuta această măsură.

Autoritățile naționale au anunțat luni seară (05.10. -n.r.) că doar cei cu domiciliul sau reședința în Iași pot participa la Pelerinajul Sfintei Parascheva. 

În acest context, nu ar mai trebui să vedem în acest an autocare pline cu oameni care ajung în Iași pentru a se ruga și pentru a atinge sfintele moaște.

În urma deciziei luată la nivel național, în cadrul Prefecturii Județului Iași a avut loc o ședință pentru a se discuta restructurarea pelerinajului din acest an.

Marian TIMOFTE, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a declarat că Mitropolia nu mai poate lua decizii suplimentare în momentul de față și că se va încerca implementarea la modul practic a lucrurilor transmise de autorități.

”Am avut o ședință cu autoritățile care sunt implicate în organizarea hramului Sfintei Parascheva. Dată fiind dispoziția dată de către autoritățile naționale, nu am putut să luăm foarte multe decizii în momentul de față. Noi, suntem în situația de a reorganiza unele lucruri administrative.

Anunțul făcut de autoritățile naționale cu privire la interzicerea persoanelor care nu sunt din județul Iași la hramul Sfintei Parascheva este surprinzătoare și nu știm cât va putea fi implementat la modul practic”, a declarat părintele ic. stvr. Marian TIMOFTE, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

🔵LIVE: Conferință de presă la Prefectura Iași!📌Recomandările reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei cu privire la desfășurarea Pelerinajului Sfintei Parascheva

Publicată de Ziarul Buna Dimineata Iasi pe Marţi, 6 octombrie 2020

 

Marius DANGĂ, directorul Cancelariei Prefectului Județului Iași, a declarat că se va solicita acordul și sprijinul celor care sunt implicați în gestionarea serviciilor de transport în zilele de Pelerinaj.

Totodată, acesta a declarat că Prefectura Iași a solicitat organizatorilor, în speță, Mitropolia Iași, să transmită un document cu privire la organizarea acestui eveniment:

”Astăzi am constatat că lucrurile stabilite la nivel local și județean rămân valabile. Vom suplimenta cu acțiunile care privesc filtrele și vom solicita acordul și sprijinul celor care sunt implicați în gestiona serviciilor de transport, astfel încât să putem pune în aplicare deciziile transmite de autoritățile naționale.

Am solicitat Mitropoliei să ne transmită un document cu privire la organizarea acestor evenimente. În acest context racla nu va mai fi scoasă pe data de 8 septembrie. În funcție de numărul credincioșilor se va rediscuta această măsură”, a declarat Marius DANGĂ, directorul Cancelariei Prefectului Județului Iași. 

🔸️Live: Conferință de presă susținută de Marius Dangă la Prefectura Iași!❗Noi măsuri cu privire la desfășurarea Pelerinajului Sfintei Parascheva

Publicată de Ziarul Buna Dimineata Iasi pe Marţi, 6 octombrie 2020

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, medicul Vasile CEPOI a declarat că având în vedere că virusul se transmite pe cale aeriană, trebuie să purtăm mască, să ne dezinfectăm mâinile și să păstrăm distanța socială.

Legat de Pelerinajul care va avea loc la Iași, Vasile CEPOI a declarat că DSP a transmis către Mitropolie un plan de măsuri pentru ca manifestarea să se desfășoare în condiții optime.

”Având în vedere că virusul se transmite pe cale aeriană, trebuie să purtăm mască, să ne dezinfectăm mâinile și să păstrăm distanța socială. Cei de la Mitropolie au venit cu un plan de măsuri, epidemiologii l-au verificat și au transmis către Mitropolie măsurile care trebuie respectate pe tot parcursul Pelerinajului.

Masa, comercializarea diverselor lucruri și alimente au fost interzise”, a declarat directorul executiv al DSP Iași, Vasile CEPOI.

🔹️LIVE: Recomandările medicului Vasile CEPOI cu privire la Pelerinajul Sfintei Parascheva

Publicată de Ziarul Buna Dimineata Iasi pe Marţi, 6 octombrie 2020


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ