Share

Autoritățile întâmpină noi probleme în deschiderea Spitalului Mobil de la Lețcani. Euronest a încasat o amendă în valoare de 60.000 lei în urma încălcării Legii achiziților publice. Curtea de Conturi a detaliat o listă întreagă de nereguli identificate în proiectul votat de consilierii ieșeni.

Consiliul Județean a contestat amenda

În conferința de presă susținută la Consiliul Județean Iași din data de 12 august, președintele structurii județene, Maricel Popa a declarat:

Suntem în perioada de contestare. Amenda am contestat-o la judecător. Cu siguranță va fi substanțial schimbată.

S-a văzut o reavoință și o reacredință dar ceea ce m-a mirat pe mine foarte mult este faptul că Ministerul Sănătății, ISU și celelalte au un total de 659.000 lei. Noi am putea spune că ne încadrăm cu erorile respective, sesizate de Curtea de Conturi, sub 1%.”

Nu este prima dată când proiectul Spitalului Mobil de la Lețcani întâmpină probleme. Una din multitudinea de neclarități sesizată de Curtea de Conturi este faptul că nu există estimări cu privire la costurile pentru funcționarea spitalului.

La ora actuală nu ne putem raporta la costurile de operare. Costurile de operare nu sunt direct sarcina noastră” a mai declarat Maricel Popa în timpul conferinței de presă.

Maricel Popa susține că greșeala aparține Curții de Conturi

De asemenea, acesta a mai precizat faptul că în cursul zilei de astăzi, în ședința Consiliului Județean se va vota predarea Spitalului Mobil de la Lețcani către Dr. Carmen Dorobăț. Tot în cursul acestei zile se vor semna actele necesare predării urmând ca până la finalul săptămânii viitoare spitalul să fie dat în folosință.

Citeste si   TUIASI va avea un sistem HIBRID și în semestrul al II-lea, iar în CAMPUS vor fi cazați aproximativ 4.400 de STUDENȚI

 


Share

LĂSAȚI UN MESAJ