ideall.ro

Tudorel Toader ar putea fi chemat la Comisia de Disciplină a Baroului Iași

Noi probleme pentru Tudorel Toader. Ministrul Justiției ar putea fi cercetat disciplinar. Decanul Baroului Iași, avocatul Sebastian Striblea a anunțat că va propune ca Tudorel Toader să fie chemat la Comisia de Disciplină, ca urmare a declarațiilor pe care acesta le-a făcut în ultima perioadă.

„Având în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat în cadrul Baroului Iaşi, manifestări ce constituie, fără echivoc, afronturi la adresa avocaturii româneşti, în calitate de Decan al Baroului Iasi, voi evalua oportunitatea discutării în Consiliul baroului a sesizării Comisiei de disciplină.

Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apărării din oficiu, fapt impardonabil ţinând cont de funcţia pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificam dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieşiri emoţionale de moment sau reflectă o carenţă în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestaţii în cadrul profesiei de avocat”, precizează avocatul Marius Sebastian Striblea.

sensodays.ro

Ministrul Justiției a publicat, duminică, un mesaj pe facebook prin care a precizat că se apropie alegerile la avocați și că unii au intrat deja în campanie. ”simple precizări ! înțelegând faptul că se apropie alegerile la avocați,
înțelegând și faptul că unii au intrat în campanie, postez din nou mesajul din 23 noiembrie 2018, cu precizarea faptului că avocații nu și-au precizat/reconsiderat poziția !”, a scris Tudorel Toader.

Ulterior acesta a revenit cu un alt mesaj prin care a transmis că mesajul anterior ”nu a constituit si nu constituie un atac la avocati”: ”Mesajul anterior nu a constituit si nu constituie un atac la avocati, categorie profesionala din care fac parte !
In scurt timp voi face publice solicitarile absolut nemotivate ale avocatilor. Ex – onorariu pentru depunere actiune de divort – se propune majorarea de la 100 lei la 600 lei. La intrebarea mea – este vorba doar de depunerea actiunii sau si de sustinerea acesteia in instanta ? Raspuns – ” nu stiu”/cel mai probabil este faptul ca autorul afirmatiei, reprezentant al avocatilor, nu doreste sa ii dau numele !”.

Ministrul Justiției a publicat, luni, pe facebook propunerile de la UNBR privind modificarea protocolului ce vizează onorariile avocaților, subliniind că din 2017 există discuții pentru actualizarea acestuia și că așteaptă o justificare a propunerilor formulate.

Mai mulți avocați au protestat ieri, pe scările Curții de Apel București, pe fondul blocării plăţii onorariilor avocaţilor din oficiu şi a sumelor mici acordate acestora pentru asistenţa judiciară.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ