Share

Colegiul asistenților medicali generaliști din Suceava este o organizație nonguvernamentală, cu personalitate juridică care are la bază rolul de a reglementa exercitarea profesiei de asistent medical generalist, moașă și asistent medical potrivit  OUG nr.144/2008.

Am discutat cu președintele OAMGMAMR (Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România), Lenuța Cosmanciuc  despre cum s-a desfășurat activitatea lor pe perioada pandemiei și care sunt noile reglementări în ceea ce privește activitatea cursurilor pentru asistenții medicali.

Citeste si   AlegeriLocale2020/Corlăţean: PNL a reprezentat cea mai proastă soluţie pentru conducerea României în această perioadă de criză

Suntem o organizație profesională care autorizăm profesia, facem cursuri pentru asistenții medicali”

 „Am sprijinit pe perioada de COVID-19 spitalele din județ cu ce s-a putut, cu o anumită sumă. De asemenea, am pus o platformă de cursuri online la dispoziția asistenților noștri pentru a nu face întruniri  la sală.

Deși am deschis o sală foarte frumoasă pe care am inaugurat-o în octombrie 2019 pentru resuscitare cardio-pulmonară în care avem 6 manechine, personal specializat care făceam pe grupe de 25 de permanență, acum cu toată această situație deosebită s-au sistat, de aceea am creat o platformă online în care asistenții noștri au la dispoziție 25 de cursuri să își poată alege pe specializare, să stea acasă să își facă cursurile.

Una din condițiile de autorizare a profesiei este obținerea a 30 de credite anual, așa cum este și la cadrele didactice cât și la alte profesii liberale” a declarat Lenuța Cosmanciuc, Președintele OAMGMAMR.

Asistenții medicali au un rol foarte important într-o echipă medicală, în procesul de îngrijire al bolnavilor dar și pentru informarea si sprijinirea morală a acestora.

Totodată pentru a urma o carieră de asistent medical este nevoie de un program de studii practic și complet.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ