Share

Premierul Ludovic Orban a anunțat pe data de 28 iulie faptul că este posibil să se introducă noi măsuri restrictive pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus.

Se va limita programul cluburilor și a teraselor în anumite zone

De asemenea, din cauza creșterii rapide a numărului de cazuri este posibil să se reintroducă măsura obligativității purtării măștii în zonele publice aglomerate.

Restricțiile sunt prevăzute pentru zonele cu un procent mare de persoane infectate. Astfel, normele suplimentare de protecție vor fi aplicate în localitățile cu un risc ridicat de infecție cu SARS-CoV2.

Citeste si   Deşeuri medicale aruncate lângă Sfântu Gheorghe. Ce amendă a primit compania de la Garda de Mediu Covasna

Autoritățile încearcă să evite implementarea unei noi stări de urgență la nivel național

Premierul, Ludvic Orban a declarat faptul că aceste norme se află momentan în stadiul de propuneri. O decizie definitivă va fi luată în cursul zilei de azi când se va aborda acest subiect în ședința de Guvern. Propunerile autorităților au fost discutate în detaliu marți, 28 iulie, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Citeste si   4.902 cazuri NOI de PERSOANE infectate cu SARS – CoV - 2 la nivelul ROMÂNIEI

Contactat de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iașimanager-ul localului Casa Vânătorului, Valentin Ciacâru, a declarat:

”Pe noi nu ne-ar afecta foarte mult aceste schimbări, avem acum un program până la ora 00:00 dar intervalul orar 23:00-00:00 era deja unul redus ca și trafic de persoane.

Se vede clar o scădere în numărul de clienți pe fondul temerilor. Noi am încercat pe cât posibil să respectăm normele de igienă propuse de cei de la Direcția de Sănătate Publică astfel încât toată lumea să fie în siguranță. Vorbim de distanțare, vorbim de dezinfectant și de absolut orice normă. Avem și un registru cu numele persoanelor care intră pe terasă”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ