Share

”În zona HORECA, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care am văzut că este deja folosită în două ţări europene. Este o schemă în care compensezi pierderea prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019. Efectiv se dau bani, 20% din pierderea pe cifra de afaceri.

Citeste si   Alegeri Parlamentare 2020. Câți reprezentanți va trimite fiecare județ în Senatul României și în Camera Deputaților

Noi deja pregătim schema de ajutor de stat, pregătim actul normativ, vom face solicitare către Comisia Europeană pentru că orice formă de ajutor de stat pe care o dai trebuie aprobată de Comisia Europeană”, a declarat Ludocic Orban.

România – singura țară care a crescut investițiile publice în vreme de criză economică

Orban a susținut că sectorul HORECA a fost puternic afectat, dar Guvernul pregătește o schemă de ajutor pentru el: „Zona HORECA a fost foarte afectată, dar și aici, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care e deja folosită în două țări europene. Eschemă prin care compensezi 20% din pierderea cifrei de afaceri pe 2020, raportat la 2019. Se dau bani efectiv. 20% din cifra de afaceri. Prin Ministerul Economiei, care are și turismul. Noi deja pregătim actul normativ. Vom face solicitare către Comisia Europeană, pentru că orice formă de ajutor de stat trebuie aprobată anterior de CE, că altfel, dacă le dai bani companiilor și schema nu e aprobată, companiile trebuie să dea banii înapoi”.

Citeste si   Alegeri parlamentare 2020. Ghidul complet al alegătorului - tot ce trebuie să știi despre alegerile parlamentare - acte, reguli, secții de votare. Tu decizi!

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ