Compania de Transport Public (CTP) va introduce un nou tip de abonament destinat călătorilor, utilizat în prezent pe scară largă în marile oraşe ale Europei – abonamentul unic.

Potrivit primarului Mihai Chirica, printre avantajele introducerii abonamentului unic (valabil pe toate liniile) se numără posibilitatea reconfigurării unor trasee de transport în comun din municipiu, precum şi transbordarea călătorilor. fără taxe suplimentare. De asemenea, proiectul include simplificarea modului de eliberare a abonamentelor şi, nu în ultimul rând, va permite fidelizarea călătorilor.

”Deţinând abonamentul unic vei fi totdeauna tentat să utilizezi toate mijloacele de transport în comun, iar acest lucru va conduce, implicit, la creşterea încasărilor regiei locale de transport în comun”, a precizat primarul Mihai Chirica. Printre oraşele din ţară care au introdus deja abonamentul unic se numără Oradea, Alba Iulia, Arad, Braşov, Craiova, Ploieşti, Sibiu şi Suceava.

Şeful municipalităţii a subliniat că, pe lângă introducerea abonamentului unic, la Iaşi vor continua să fie puse în vânzare şi bilete cu una şi două călătorii.

Citeste si   România  trece în faza a doua de RELAXARE de la 1 iunie. Cum afectează noile măsuri județul IAȘI

Se adaugă alte patru tipuri de abonament, valabile o zi, şapte zile, 15 zile şi 30 de zile.

În ceea ce priveşte abonamentele pentru elevi şi studenţi, acestea vor avea, în continuare, un discount de 50% la cumpărare.

Ca noutate, începând din acest an vor fi introduse abonamentele pentru turişti, care vor avea o valoare fixă şi care vor fi valabile timp de trei zile. O altă noutate care va introdusă începând din această toamnă la Iaşi o reprezintă biletele cu valabilitate de 90 de minute (pentru o singură călătorie), la care se adaugă biletele valabile timp de 24 de ore.

Citeste si   Primăria CEPLENIȚA a achiziționat 20 de TABLETE pentru elevii din anii TERMINALI din LOCALITATE

În ceea ce priveşte preţurile pentru transportul în comun din municipiu, acestea vor rămâne, în principiu, aceleaşi: 2 lei pentru un bilet cu o călătorie, 4 lei pentru un bilet cu două călătorii, 8 lei pentru un bilet valabil pe toate trasele din oraş, pe o perioadă de 24 de ore, respectiv 75 de lei preţul unui abonament pe toate traseele din oraş, valabil 30 de zile, 43 de lei preţul unui abonament pe toate traseele din oraş, valabil 15 zile, 25 de lei preţul unui abonament pe toate traseele din oraş, valabil şapte zile, 20 de lei preţul unui abonament turistic.

Citeste si   Romeo VATRĂ: "PSD Iași aplică politica pumnului în gură în Consiliul Județean"

Abonamentele pentru pensionari vor fi în continuare gratuite precum şi abonamentele destinate persoanelor cu handicap, însoţitorilor persoanelor cu handicap, veteranilor şi văduvelor de război, precum şi revoluţionarilor.

Tot în premieră, reprezentanţii Companiei de Transport în Comun Iaşi au anunţat introducerea începând din această toamnă a posibilităţii de achiziţionare a biletelor şi abonamentelor de călătorie prin intermediul cardului bancar.

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!