Share

Norina Forna a convocat studenții din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași într-un exercițiu de imagine

Medicul Norina Forna își continuă campania electorală folosind studenții pe post de vehicul electoral. Într-un exercițiu de imagine mascat sub forma unei dezbateri, actualul Decan i-a convocat, ca în perioada de tristă amintire dinainte de 1990, pe studenții mediciniști la o discuție pe proiectele neceare a fi implementate în cadrul Universității.

Forna a postat ieri (13.01. – n.r), pe pagina sa de facebook, un mesaj prin care invită studenții din cadrul UMF Iași la o dezbatere axată pe proiectele sale concrete dedicate studenților, asta în cazul în care va  conduce UMF Iași în următorii 4 ani.

Norina Forna: ”Știu foarte bine cum ar trebui și cum ar putea cu adevărat un Rector să îi ajute pe colegii săi studenţi”

”Dragi studenți ai UMF Iași,

Vă invit să participați astăzi, de la ora 17.30, la o dezbatere axată pe proiectele mele concrete dedicate vouă dacă voi avea onoarea să conduc Universitatea noastră în următorii 4 ani. Evenimentul va avea loc în Aula „George Emil Palade“ și vă aștept în număr cât mai mare, indiferent dacă aveți sau nu dreptul de a vota în 16 ianuarie!

Știu foarte bine cum ar trebui și cum ar putea cu adevărat un Rector să îi ajute pe colegii săi studenţi. Și eu chiar insist să îi numesc pe studenţii noștri „colegi”. Pentru că și voi, ca și noi, profesorii sau medicii, scrieți cartea de vizită a Universităţii noastre. Planul nostru, al meu și al echipei mele, este de a vă implica real pe voi, colegii noștri studenţi, în deciziile care ţin de viitorul UMF.

În urmă cu patru ani am avut bucuria de a obține cele mai multe voturi de 1 și am privit-o ca pe o recunoaștere meritorie a muncii pe care am depus-o de-a lungul anilor pentru Universitate. Continuarea acestor eforturi și, totodată, sprijinul vostru m-au determinat, într-o mare măsură, să îmi depun și acum, în 2020, candidatura”, a scris Norina FORNA pe pagina sa de facebook.

Citeste si   La alte TREI școli din județul IAȘI se suspendă CURSURILE organizate în modalitatea „față în față”

Mângâierea rece a Decanului Forna

La Simpozionul BaSS din România „Evoluţia in medicină. Era digitala în practica medicala curenta”, organizat de Norina Consuela FORNA, decan la Facultatea de Medicină Dentară, din cadrul UMF „Grigore T. Popa”, Iaşi, studenții au avut obligația să participe. În caz contrar aceștia primeau un absent nemotivat.

”Am fost amenințați că primim absențe, dacă nu ne prezentăm”, a declarat un student, sub protecția anonimatului

Unii studenți din cadrul Facultății de Medicină Dentară Iași, au declarat sub protecția anonimatului, că au fost obligați să participe la simpozionul organizat de FORNA.

Citeste si   PRIMUL proiect care configurează un ECOSISTEM PARTICIPATIV pentru rezolvarea PROBLEMELOR orașului

Studenții au fost amenințați de FORNA, că vor fi sancționați cu absențe, dacă nu vor fi prezenți.

Pe mail-ul Ziarului ”Bună Dimineața” Iași, au fost trimise sub protecția anonimatului, screenshot-uri de pe grupul studenților, în care aceștia menționează ”Trebuie să fiți prezenți la simpozion pentru că se va face prezența”

 

Întrebată la momentul respectiv de către reporterii Ziarului ”Bună Dimineața” Iași, dacă acuzațiile aduse sunt adevărate, Norina FORNA, a declarat:

”Nu! Tematicile pe care dumnealor le-au avut în eveniment, au însemnat pentru cadrele didactice un motiv în plus de a-i invita să fie audiați. Cu studenții se realizează programul educațional și fiecare poate dezbate diferite teme”

După 4 mandate, Norina FORNA se desparte cu greu de funcția de DECAN a Facultății de Medicină Dentară

Noile reglementări din ”Carta UMF”, preved că decanii pot ocupa această funcție două mandate.

În acest context, actualul decan Norina FORNA care are deja 4 mandate, va mai ocupa doar pentru câteva săptămâni această funcție. Carta UMF îi interzice actualului decan al Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Iași, să mai candideze pentru un nou mandat.

Citeste si   MISIUNI și SANCȚIUNI de ordine PUBLICĂ în județul IAȘI

FORNA nu are șanse reale nici să câștige fotoliul de Rector al UMF Iași

Ar mai putea ocupa o funcție reprezentativă doar în eventualitatea în care rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu i-ar ceda poziția de Prorector, ceea ce este greu de crezut.

Alegeri cu influențe externe

Așa cum nu ar trebui să se întâmple dar totuși se întâmplă, unul dintre candidați a apelat ca și în trecut la influențele externe. Până la acest moment, candidatul pentru funcția de Rector al UMF Iași, Norina FORNA a cumpărat bunăvoința unor ziare locale, în timp ce alte publicații, ca la un semn, au ales să îl denigreze pe contracandidatul acesteia.

Spre marea ei neșansă, candidatul Norina Forna nu a înțeles nici până la acest moment faptul că atacurile josnice lansate la adresa contracanditatului nu fac decât să-i slabească propria poziție în aprecierile colegilor de breaslă dar și a studenților.

Vremea de tristă amintire în care atacurile sub centură, denigrarile și calomniile reușeau să îndepărteze un anumit candidat a trecut.

Astăzi, acest tip de campanie electorală, indiferent de mediul în care se propagă produce prejudicii exclusiv celui care în mod aparent ar trebui să beneficieze de pe urma lor.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ