Share

Aeroportul Internațional Iași a demarat un nou proiect prin care infrastructura aerogării va fi dezvoltată. Proiectul prevede realizarea unei platforme ce va asigura legătura între hangarul Aerostar și pistă.

Prima etapă a proiectului este finalizată

Proiectul este împărțit în două etape. Cea de a doua etapă se estimează că va fi finalizată până la data de 25 decembrie 2020.

Contactat de reporterii ziarului ”Bună Dimineața IașiPurtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Iași, Anca Burniche, a declarat:

În prezent se lucrează la a doua parte a proiectului. Proiectul a fost împărțit în două etape. Prima etapă vizează calea de acces la Hangarul Aerostar iar cea de-a doua vizează extinderea platformei. Se lucrează în continuare iar termenul de finalizare este spre finalul anului. Teoretic, în jurul datei de 15 ar trebui să se poată merge cu aeronava la Hangar, cu aeronava pentru mentenanță

Proiectul are o valoare totală de 59. 984. 117,41 lei iar în urma unei licitații pulice acesta este demarat în prezent de SC Strabag S.R.L. Documentele pentru realizarea acestei inițiative sunt depuse încă din 8 mai 2019 iar contractul de începere a fost semnat în luna februaria din anul curent.

Câteva din obiectivele principale pe care le are Aeroportul Internațional Iași în urma demarării acestui proiect sunt: creșterea numărului de pasageri, precum și creșterea capacității de operare. De asemenea, îmbunătățirea condițiilor de mediu constituie o prioritate.

Am finalizat prima etapă a platformei de la Aeroportul Iași, prima etapă privind cei 10.000 de metri pătrați aferenți privind deschiderii Hangarului Aerostar. Prima parte a platformei este betonată urmând ca în perioada imediat următoare  să trecem la etapele următoare. După cum se poate observa în șantier, se lucrează la partea a2-a a platformei, la zidul de sprijin, urmând ca săptămâna următoare să înceapă lucrările la calea de rulare pornind de la pista nouă către platformă.

Este o lucrare foarte mare, suntem la acest moment în grafic. Putem spune ”Misiune îndeplinită” pentru că, așa cum am promis celor de la Aerostar, până pe data de 15 este finalizată și ei vor putea avea acces la hangarul de mentenență. Le urăm bun venit la Iași, să înceapă activitatea pe Aeroportul din Iași.

Este un moment bun pentru noi, este un moment de bucurie pentru că a fost o muncă foarte susținută în această perioadă și sunt mâhnit pentru că astăzi nu este alături de noi Consiliul Județean. Sper că dacă nu ne ajută, măcar să nu ne încurce și de acum încolo” a declarat directorul Aeroportului Internațional Iași, Cătălin Bulgariu


Share

LĂSAȚI UN MESAJ