În comuna Lețcani a fost construită o biserică în stil maramureșean. Slujba de sfințire va avea loc pe data de 22 septembrie și va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan împreună cu un sobor de preoți

Un moment religios de mare anvergură, va avea loc, la sfârșitul săptămânii viitoare, în comuna Lețcani. Noua biserică ”Sfântul Teodosie de la Brazi”, construită din lemn, în stil maramureșean va fi sfințită, în aceeași zi în care își serbează hramul, pe 22 septembrie.

Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Manifestația religioasă va debuta cu primirea invitaților, apoi va avea loc slujba de sfințire a lăcașului de cult, după care va fi săvârșită Sfânta Liturghie.

”Sfântul Teodosie a fost mitropolit un an de zile la Mitropolia Moldovei și Bucovinei și ne bucurăm să fie ocrotitor în parohia noastră. Slujba va fi oficiată de către Înalpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Modlovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și de diaconi. Slujba va începe la ora 08:15 cu întâmpinarea Mitropolitului, la 8:30 va începe slujba de sfințire propriu-zisă a bisericii, iar începând cu ora 09:30 va fi săvârșită Sfânta Liturghie pe o scenă frumos amenajată afară. Așteptăm cât mai mulți credincioși pentru a participa la acest frumos eveniment și pentru a se putea închina și trece și prin Sfântul Altar cu ocazia Sfințirii Bisericii”, a declarat preotul Eusebiu Timofte.

Lucrările la Biserica ”Sfântul Teodosie de la Brazi” au început în anul 2016, în aceleași an în care părintele Eusebiu Timofte a fost numit preot pe seama parohiei

Anul acesta, lăcașul de cult a fost finalizat, atât pe interior cât și pe exterior. Conform preotului Eusebiu Timofte, investiția a fost finanțată de Primăria comunei Lețcani, dar pe lângă asta a contribuit și primarul Stelică Turcu împreună cu familia sa. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la suma de 300.000 lei.

”Menționez faptul că eu sunt numit pe seama parohiei Lețcani 3, în cartierul rezidențial al comunei Lețcani din anul 2016, pe data de 14 august 2016. Începând cu 29 septembrie în același an, am început lucrările de construcție ale bisericii noastre, o biserică în stil maramureșean, de lemn și le-am finalizat anul acesta. Am fost ajutați financiar de către Consiliul Local al Primăriei Lețcani, precum și de către domnul primar și familia sa în mod personal”, a precizat preotul Eusebiu Timofte.

LĂSAȚI UN MESAJ