Share

Firma Teamnet, controlată de deputatul PRU Sebastian Ghiță, “a plecat acasă” cu platforma software pe care a realizat-o pentru Ministerul Muncii după ce contractul a expirat și blochează, în acest fel, elaborarea legii salarizării unitare. 

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a dezvăluit că ministerul pe care îl conduce nu a putut progresa în elaborarea legii salarizării unitare din cauza faptului că firmă Teamnet a refuzat să predea arhitectura informatică a sistemului care gestionează datele angajaților din privat, deși o deține “în mod fraudulos”.

Citeste si   AstraZeneca nu se ridică la nivelul așteptărilor Comisiei Europene în ceea ce privește dozele de ser anti-COVID pe care urmează să le distribuie

Într-o emisiune TV, ministrul Muncii a explicat că, în vederea elaborării legii salarizării unitare, ministerul a dorit să adapteze softul pentru datele salariaților din privat la sistemul public, însă acest lucru nu a fost posibil.

“E registrul unde sunt înscriși toți salariații din sistemul privat plus contractualii din sistemul public.”

“E registrul unde sunt înscriși toți salariații din sistemul privat plus contractualii din sistemul public. Când ne-am apucat să facem acest lucru am descoperit că firma IT care gestiona acest sistem, care se numește Teamnet, are o situație în modul următor: ei consideră că au codul sursă și proprietatea intelectuală a acestui sistem”, a declarat ministrul Muncii, potrivit ziare.com.

Citeste si   Institutul Pasteur renunță la cel mai avansat vaccin împotriva COVID-19. Care este motivul 

Potrivit lui Pîslaru, contractul Teamnet cu Inspecția Muncii a expirat și ministerul are în acest moment avem o decizie a Curții de Conturi care spune că firma trebuie să cedeze toată proprietatea intelectuală, tot sistemul “pentru că îl are în mod fraudulos”.

Sursa: realitatea.net

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ