Municipiul Piatra-Neamţ are finalizat și aprobat noul Plan Urbanistic General

Municipiul Piatra-Neamţ are finalizat și aprobat începând de miercuri, 6 martie, noul Plan Urbanistic General al orașului, cel mai important document urbanistic al unei localități, care va avea o valabilitate de 10 ani. Piatra-Neamţ este printre puținele municipii din țară care au un PUG actualizat.

Planurile Urbanistice Generale cuprind reglementări și regulamente de urbanism locale pentru întreg teritoriul oraşului, delimitează suprafețele intravilane și extravilane, stabilesc regimurile de înaltime ale cladirilor, categoriile de folosință ale diverselor zone și cuprind norme generale pentru documentațiile ulterioare de urbanism de rang inferior.

„Finalizarea noului PUG reprezintă un suport important pentru dezvoltarea orașului, un sprijin pentru cetățeni, dar și pentru companiile care vor să investească în Piatra-Neamţ. Mulțumesc echipei tehnice din primărie pentru efortul depus în ultimii ani în realizarea noului PUG și colegilor din consiliu local pentru votul favorabil exprimat.”, a precizat primarul Dragoș Chitic.

LĂSAȚI UN MESAJ