Share

CJ și Prefectura Iași, vor solicita sprijin de urgență de la Guvern

Consiliul Județean va solicita Guvernului sprijin de urgență pentru stabilizarea versantului din zona Voinești. În acest sens se va apela la fondurile special destinate calamităților.

Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, împreună cu prefectul județului, Marian Șerbescu au decis de comun acord cu conducerea Direcției de Aministrare a Drumurilor și Podurilor Iași (DJADPI) și reprezentanții autorităților locale din comuna Voinești să apeleze la Guvern pentru alocarea fondurilor necesare consolidării versantului în regim de urgență.

Am fost astăzi împreună cu domnul prefect pentru a inspecta zona și am constatat că terenul se surpă în continuare existând riscul întreruperii circulației. Sperăm ca în maxim o săptămână să înceapă lucrările de consolidare la porțiunea surpată din DJ 248A. Vom transmite documentația necesară către Guvern pentru a primi fonduri de urgență special destinate calamităților deoarece este necesară consolidarea versantului” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Reamintim că o porțiune din drumul DJ 248A, la ieșirea din comuna Voinești spre Țibana s-a surpat în urmă cu aproximativ 3 săptămâni. DJADP a luat imediat măsurile necesare pentru semnalizarea zonei și asigurarea circulației pe ambele sensuri.


CITEȘTE ȘI …

Șantierele de la drumurile județene vor fi verificate treptat de către Președintele CJ Iași, Maricel Popa


Plenul Consiliului Judetean a aprobat în ultima ședință suma de 1.2 milioane lei pentru refacerea carosabilului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ