Vești bune pentru românii care lucrează în străinătate. Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor

Vești bune pentru românii care lucrează în străinătate. Uniunea Europeană a reacționat prompt cu privire la una dintre cele mai controversate legi care vizează alocațiile minorilor.

Comisia Europeană a demarat procedura de infringement contra Austriei, în reacţie la legea care ajustează alocaţiile copiilor lucrătorilor străini care nu trăiesc împreună cu părinţii lor pe teritoriul austriac. â

Citeste si   Bogdan COJOCARU, copilul de suflet al lui Maricel POPA are păreri! PSD se duce în DERIZORIU

Potrivit noii legi, copiii români care nu trăiesc împreună cu părinţii lor pe teritoriul Austriei, ar urma să beneficieze de reducerea alocaţiei. Astfel, procedura de infringement reprezintă o veste bună pentru românii din Austria, fiind primul pas pentru „repararea” situaţiei şi readucerea alocaţiilor la nivelul de dinaintea intrării în vigoare a noii legi.

Citeste si   Explozie și incendiu la un bloc de locuințe din Iași

Controversata lege a intrat în vigoare la 1 ianuarie, asta după ce oficialii austrieci au declarant că suma maximă la care poate ajunge o alocaţie, 233 euro, este prea mare şi disproporţionată în raport cu preţurile şi salariile din alte ţări membre UE.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ