Vești bune pentru românii care lucrează în străinătate. Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor

Vești bune pentru românii care lucrează în străinătate. Uniunea Europeană a reacționat prompt cu privire la una dintre cele mai controversate legi care vizează alocațiile minorilor.

Comisia Europeană a demarat procedura de infringement contra Austriei, în reacţie la legea care ajustează alocaţiile copiilor lucrătorilor străini care nu trăiesc împreună cu părinţii lor pe teritoriul austriac. â

Potrivit noii legi, copiii români care nu trăiesc împreună cu părinţii lor pe teritoriul Austriei, ar urma să beneficieze de reducerea alocaţiei. Astfel, procedura de infringement reprezintă o veste bună pentru românii din Austria, fiind primul pas pentru „repararea” situaţiei şi readucerea alocaţiilor la nivelul de dinaintea intrării în vigoare a noii legi.

Controversata lege a intrat în vigoare la 1 ianuarie, asta după ce oficialii austrieci au declarant că suma maximă la care poate ajunge o alocaţie, 233 euro, este prea mare şi disproporţionată în raport cu preţurile şi salariile din alte ţări membre UE.

LĂSAȚI UN MESAJ