Protest pașnic în toată România

După un an de la manifestările pașnice a românilor din țară și din Diaspora pe data de 10 august 2018, care a fost deturnate și au dus la intervenția în forță a Jandarmeriei, românii au ieșit în stradă pentru a aminti tuturor că nu au uitat evenimentul care a avut loc în urmă cu un an. 

La un an de la acele incidente în urma cărora un om a murit, premierul Dăncilă consideră și acum că s-a încercat o lovitură de stat, iar ministrul de Interne din subordinea sa a refuzat să desecretizeze documente cruciale pentru ancheta procurorilor.

Pentru acțiunea lor, sefii jandarmeriei, în loc să fie demiși, au fost promovați, acest lucru provocând și nemulțumirea românilor din țară și din Diaspora.

Cei care nu au putut ajunge din Iași la București pe 10 august, au venit în Piața Unirii din Iași, pentru a le spune celor responsabili de gazarea oamenilor pașnici că nu au uitat și nu au iertat, și că nu vor avea liniște până ce nu își vor primi pedeapsa pentru intervenția brutală, disproporționată și absurdă a forțelor de ordine din urmă cu un an.

„Justiție, nu corupție!” – au strigat protestatarii

Întrebați de reporterii ”Bună Dimineața Iași” care este scopul pentru care sunt prezenți, cetățenii ne-au declarat următoarele: ”Dorim să le amintim tuturor că nu am uitat ce s-a întâmplat în urmă cu un an, o nedreptate din punctul nostru de vedere, într-o țară în care legea este opțională. Totodată dorim să îi comunicăm doamnei Prim-Ministru DĂNCILĂ că, creșterea economică pe care a realizat-o guvernul PSD nu este sustenabilă, ea se bazează prea mult pe consum și prea puțin pe producție. Dorim urgentarea construcției autostrăzii Iași-Tg. Mureș, considerăm acest proiect esențial pentru Moldova, o zonă care se zbate în sărăcie de 10 ani”, au declarat unii dintre protestanți.

„Cerem desecretizarea documentelor operative din 10 august, urgentarea rezolvării dosarului 10 august, aflat la DIICOT și tragerea la răspundere a vinovaților de pe 10 august 2018”, a explicat un protestatar.

”Am scăpat de comunism, vom scăpa de pesedism”, a fost un alt mesaj al protestatarilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ