Share

Autostrada, investițiile străine, dezvoltarea ramurei de producție a economiei, 
creșterea turismului și celelalte acțiuni de substanță, mai au de așteptat...

Drapelul din Iași, cel mare din România

În ședința din cadrul Primăriei Municipiului Iași, de ieri, primarul Mihai Chirica a dezbătut și câteva subiecte administrative. Primarul susține faptul că a semnat contractul de proiectare privind proiectarea tehnică pentru drapelul național.

Drapelul uriaș de 40 de metri va fi ridicat în Moldova, în regiunea de N-E, chiar pe Dealul Galata, Iași

Această inițiativă se vrea a fi o marcare a 100 de ani de stat unitar și o atragere a atenției de punere a primei bucăți pentru autostradă Moldova sau Ungheni-Iași-Târgu-Mureș.

„Este cel mai înalt drapel al României. Costul acestui proiect este de 38.000 de lei și va fi derulat pe o perioadă de 3 luni. Direcția de amplasare este lângă Mănăstirea Galata și va avea o proiectare de aproximativ 50 de metri,” a declarat primarul Mihai Chirica.

Prin urmare, tema de proiectare are scopul de a promova și de a reamenaja zona Mausoleului Monumentului Eroilor. Astfel, devine un spațiu contemplativ dedicat memoriei eroilor din primul Război Mondial. Dar, ce o să mai contempleze cetățenii la autostrada promisă de atâta timp…

Problema reală ține și în acest caz de banii alocați, deoarece contractul de 38.000 de lei a fost parafat de Primăria Iași cu firma Arc Design SRL, care va asigura implementarea proiectului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ