Share

„Sunt gay și au venit jandarmii peste mine pentru că mă sărutam cu un băiat în Iași”

Am vorbit și cu alți bărbați gay care-au trăit episoade similare de homofobie din partea jandarmilor cărora nu le place deloc iubirea.

Drepturile civile ale gay-ilor au început în Germania în 1969 când un medic maghiar, Karoly Maria Benkert, a publicat o scrisoare deschisă către ministrul de justiție al Prusiei prin care contesta legislația, care la acea vreme pedepsea aspru homosexualitatea.

Benkert a folosit pentru prima dată cuvântul homosexual în acea scrisoare. Înainte de acea dată, medicii foloseau termenul de dorință sexuală inversată ca pe un diagnostic pentru persoanele homosexuale. Foarte des a fost folosit și termenul de nebunie morală. Legea vremii considera contactele sexuale dintre doi bărbați ca fiind o perversiune, sodomie în timp ce homosexualii educați ai Europei se numeau pe ei înșiși ca fiind inversați congenital, termen folosit pentru prima oară de neurologul neamț Krafft-Ebing.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”
Ce i s-a întâmplat unui băiat gay

„Nu mă sărut des în public, dar uneori o fac. De mic copil creşti cu ideea că a fi gay e ceva naşpa şi se dezvoltă în tine o frică să te exprimi liber. Când eşti în şcoală lumea strigă după tine că eşti „fetiţă”. (…) Cu fiecare astfel de micro-agresiune dezvolţi un mecanism de autocenzură. E ca un instinct de supravieţuire. Plus că majoritatea prietenilor mei au măcar o poveste când au mâncat bătaie pe stradă, de-a lungul vieţii lor, pentru că sunt gay. Şi eu mi-am luat-o de vreo două ori”, a declarat băiatul, conform Ziarul de Iași.

„Acum câteva zile eram la Iaşi, în vizită, cu treabă, chiar în perioada zilelor Sfintei Parascheva. Oraşul invadat de pelerini dornici să capete puţină speranţă de la moaştele sfintei. Străzi blocate, coadă de șapte kilometri. Ies în oraş cu un băiat pe care-l ştiam de ceva vreme. Ne plimbăm prin grădina botanică, prin Copou, luăm autobuzul din Păcurari spre centru. Tipul mă cheamă să mergem la el acasă, să admirăm apusul de pe blocul unde locuieşte. Nimic neobişnuit până aici. Flirtăm de o zi întreagă şi nici nu ne apropiasem unul de celălalt tocmai pentru că eram în public şi ne era oarecum jenă. Cu o zi înainte mă uitam cum un cuplu gay îşi spune la revedere în faţa blocului printr-o simplă strângere de mâna. Gândeşte-te cum ar fi să faci asta mereu cu soţia sau cu iubita ta, cu o sabie a lui Damocles deasupra capului.

 

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ