Share

Președintele CJ Iași, Maricel Popa, a anunțat luni (15.06. – n.r.), într-o conferință de presă că directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, și-a dat demisia, aceasta fiind înaintată către Consiliul Județean.

Motivele invocate au la bază lipsa unor strategii de dezvoltare.

Consiliul de Administrație urmează să stabilească cine va conduce interimar instituția pentru următoarele trei luni

 “Sâmbătă am primit demisia domnului director general Cătălin Bulgariu. Am analizat problemele cu specialiștii din domeniul Aeronauticii și Consiliului de Administrație, astfel că astăzi am înaintat demisia consiliului de administrație, pentru a se întâlni în regim de urgență și a analiza posibilitatea numirii unui alt director general. Nu ne permitem pierderi la aeroport iar proiectele trebuie să continue.

După doi ani de zile încă nu știu strategia de dezvoltare a aeroportului. Am așteptat să îmi prezinte raportul de doi ani de zile, nu pot să iau hotărâri fără să am un raport.

Nu l-am influențat în decizie, este unilaterală. A venit, și-a dat demisia și atât.” Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.

Doar doi ani de zile a durat mandatul lui Cătălin Bulgariu, asta după ce a fost plasat în funcție chiar de către Maricel Popa. Consiliul de Administraţie care a organizat, în 2018, concursul de selecţie al directorilor, nu a inclus cerinţele agreate şi avizate de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Altfel, Bulgariu ar fi fost respins din start pe criteriul experienţei aeroportuare de 8 ani.

Romeo Vatra: “Este un eșec pe care PSD-trebuie să și-l asume”

La momentul desemnării lui Cătălin Bulgariu în funcția de director al aeroportului, Romeo Vatra, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL, declara faptul că planul de acaparare politică al Aeroportului a reuşit doar pe moment. De asemenea, el a mai precizat și faptul că Alexandru Anghel a fost îndepărtat în mod abuziv de pe funcţia de director general pentru a-i face loc domnului Bulgariu.

Citeste si   (P) PSD Iași: ”Ciocoii de ieri, LIBERALII de azi! Cresc taxele și IMPOZITELE locale în primăriile CONTROLATE de PNL-iști”

Ieri, 15 iunie, contactat din nou de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași, Romeo Vatra declara:

“ Astăzi a fost anunțată demisia domnului Cătălin Bulgariu, fără alte comentarii, lăsând loc de interpretări vizavi de acest gest. Eu consider că această demisie este strâns legată de cea mai importantă investiție pe care o are în momentul de față Aeroportul, anume “Extinderea platformei de parcare și mișcare a avioanelor”. Investiția s-a aprobat printr-un proiect cu fonduri europene care ar fi trebuit finalizat până în momentul de față, însă proiectul este blocat. Cred că la baza acestei demisii este acest blocaj, care pune într-o lumina nefavorabilă atât Consiliul Județean cât și Aeroportul, în fața firmei de construcții.

Pentru nerealizarea acestei investiții, consider că principalii vinovați sunt Maricel Popa, Mitică Rebegea și Cătălin Bulgariu. Toți trei ar fi trebuit să își dea demisia, nu doar Cătălin Bulgariu găsit țap ispășitor.

Timp de doi ani de zile, PSD și Maricel Popa au luptat pentru a prelua controlul politic al Aeroportului, în loc să se ocupe de investiții care trebuiau făcute la timpul lor.

Domnul Bulgariu a fost plasat politic în funcția de director al Aeroportului de către PSD, respectiv Maricel Popa. Noi am atras atenția asupra viciilor procesului de selecție al directorului general, când fostul director Alexandru Anghel nici măcar nu s-a calificat pentru concurs, deși el este omul cu cea mai mare experiență profesională. A fost clar înlăturat abuziv, din considerente politice, și a fost adus domnul Bulgariu care nu are experiență managerială deloc. Este un eșec pe care PSD-trebuie să și-l asume” 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ