Share

Pe data de 5 iulie au fost afișate rezultatele finale la proba de bacalaureat in acest an.  Un număr de 6 elevi au reușit să obțină media 10 după sesiunea de contestații. Dacă inițial, la nivelul municipiului Iași erau 12 medii de 10, după rezultatele finale numărul acestora a ajuns la 18.

În urma contestațiilor, numărul de elevi cu notă maximă la examenul de bacalaureat a crescut la 18

Colegiile și liceele la care numărul de medii perfecte a crescut sunt Colegiul Național Iași, unde am adăugat încă două medii maxime la totalul inițial de 7, Colegiul Național ”Emil Racoviță” Iași cu un număr de 5 medii, Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași a adăugat încă o medie de 10, având în total doi absolvenți bine pregătiți. De asemenea, la Liceul Tehnologic ”Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei și la Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” Iași mai există câte o medie de 10.

Citeste si   LIIS online sau despre DĂRUIRE, IMPLICARE, DEZVOLTARE în Săptămâna Educației Globale

Rata de promovabilitate medie la nivel de țară se situează la 64%.

Județul Iași are o rată de promovabilitate de peste 70% la examenul de bacalaureat

”Prima dată când m-am uitat pe rezultate și mi-am dat seama că am fost puțin nedreptățit la matematică. Sincer, am fost foarte surprins de celelalte probe. La limba română am luat 10 deși nu mă așteptam.

Când au venit contestațiile și am văzut că am luat 10 și la matematică s-a uitat mama înaintea mea pentru că mie îmi era destul de frică să mă uit, eram destul de stresat. Ea era foarte fericită și nici mie nu îmi venea să cred” a declarat Călin George Vameșu, absolvent cu media 10 al Colegiului Național ”Costache Negruzzi”Iași

Contactată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” în legătură cu vestea unei noi medii de 10 în unitatea pe care o conduce, directoarea Colegiului Național ”Costache Negruzzi” Iași, Elvira ROTUNDU, a declarat:

”Pe lângă faptul că s-a pregătit constant pentru școală, Călin a obținut rezultate importante la concursuri și olimpiade. Mai mult decât atât, s-a implicat în proiectele importante ale școlii unde a dovedit aceeași seriozitate și responsabilitate. Ne bucurăm de acest rezultat frumos cu care încheie liceul. Îl felicităm, îi mulțumim și îi dorim succes la admitere!”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ