O adolescentă de 16 ani din Malaysia s-a sinucis

O adolescentă de 16 ani din Malaysia s-a sinucis, după ce a făcut un sondaj pe contul său de Instagram, întrebându-i pe urmăritorii săi dacă ar trebui să moară sau nu, 69 la sută dintre respondenţi votând ca fata să se sinucidă, scrie The Guardian.

Poliţia din statul Sarawak, din estul Malaysiei, a spus că fata, căreia nu i-a fost făcut public numele, a postat sondajul pe reţeaua de socializare cu mesajul: „Foarte important. Ajutaţi-mă să aleg viaţa sau moartea“. După ce majoritatea dintre cei care au răspuns au votat pentru „moarte“, adolescenta s-a sinucis. Moartea sa a determinat un avocat să susţină că cei care au votat pentru ca ea să moară se fac vinovaţi de instigare la sinucidere. Ministrul Tineretului şi Sportului din Malaysia, Syed Saddiw Syed Abdul Rahman, a declarat că tragedia subliniază nevoia unor discuţii la nivel naţional legate de sănătatea mintală a tinerilor. „Sunt sincer îngrijorat în legătură cu starea sănătăţii mintale a tineretului din ţară. Este o problemă naţională pe care trebuie să o luăm în serios“.

Citeste si   Coronavirus: Discuţii dificile la nivelul miniştrilor de finanţe din statele membre UE pe marginea planului de relansare post-pandemie

În luna februarie, Instagram a anunţat că va bloca imaginile care prezintă persoane ce-şi fac rău singure sau se automutilează. Decizia a fost luată în urma morţii adolescentei britanice Molly Russell, ai cărei părinţi cred că fata a văzut imagini cu sinucideri şi automutilări pe reţeaua de socializare, înainte ca ea să se sinucidă în 2017, la vârsta de 14 ani.

Citeste si   Spitalul de Copii IAȘI mulțumește companiei Antibiotice pentru suma de 50.000 lei DONATĂ în scopul susținerii achiziționării de aparate MEDICALE

LĂSAȚI UN MESAJ