Share

O tânără din județul Neamț a avut șansa de a beneficia, în urmă cu câteva zile, de un transplant de cornee, prin prelevare de la o femeie aflată în moarte cerebrală. Ea este prima din țară, care în 2017 a beneficiat de acest transplant. Alături de ea, aceeași șansă a avut-o și un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Vaslui

Lăcrămioara, 29 de ani, este mamă a doi copii și aștepta un transplant de cornee de opt ani. Nemțeanca a fost diagnosticată cu cheratită pe când avea 5 ani.

Citeste si   Fotbal: Petrolul Ploieşti şi Farul s-au calificat cu emoţii în şaisprezecimile Cupei României

„Am fost diagnosticată de la 5 ani cu o cheratită, iar medicii mi-au spus că după 18 ani trebuie să fac transplant de cornee. La 21 de ani am venit la domnul profesor Chisăliţă (şeful Clinicii de Oftalmologie a Spitalului „Sfântu Spiridon” din Iaşi) şi am intrat pe lista de aşteptare pentru transplant de cornee. Am fost sunată de mai multe ori dar ba am fost însărcinată, ba am avut probleme de sănătate şi acum la începutul anului am fost sunată să mă întrebe dacă vreau să rămân pe listă. Am spus da.

A doua zi m-au sunat din nou să îmi spună că s-a făcut o prelevare şi să vin să fac transplantul. Înainte vedeam doar la distanţă literele mari sau obiectele mari. Nu puteam să citesc nimic din cauza ochiului stâng. Dacă mai stăteam mult exista posibilitatea să nu mai pot face deloc transplantul pentru că boala se înrăutăţea.”, a povestit pentru Mediafax

Citeste si   Fotbal: Petrolul Ploieşti şi Farul s-au calificat cu emoţii în şaisprezecimile Cupei României

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ