Share

Tragedie intr-o familie din comuna Todiresti, judetul Iasi. O fetita de 7 ani a murit dupa ce a intrat intr-o incapere sa puna lemne pe foc, si centrala a explodat.

Deflagratia a fost urmata de un incendiu, iar anchetatorii incearca sa afle ce s-a intamplat. Centrala ii partine preotului paroh, dar care nu era acasa cand s-a produs explozia.

Fetita de 7 ani se afla in gospodaria preotului impreuna cu sora ei mai mare, de 11 ani. Martorii spun ca cele doua fetite mergeau frecvent in cladirea de langa casa parohiala, ca sa puna lemne la centrala.

Vecinii au auzit o bubuitura puternica si au plecat cu totii intr-acolo. Fetita de 11 ani a reusit sa iasa din camera in flacari, si le-a spus oamenilor ca sora ei a fost ranita langa centrala. Din cauza flacarilor nimeni nu a putut insa intra.

Tatal copilelor spune ca in ultima vreme, fetele veneau sa se joace la locuinta preotului, aflata la cativa metri de casa lor.

Puiu Gheorghe, tatal fetitei:Se juca cu sora sa si au mers si pe la casa parintelui. Ele se jucau des pe acolo, isi faceau temele acolo si acum s-a intamplat nenorocirea. Era eleva in clasa I, abia incepuse”

Vecinii spun ca fetele il mai ajutau pe parinte la treburile din curte si atunci au mers sa puna lemne pe foc in centrala.

Vecina: “Am auzit ca au fost la casa sa puna lemne pe foc si a explodat. Nu mai stiu decat ca am sarit cu totii sa stingem”

Vecina: “Pacat de ea ca era tare frumoasa si a murit asa. Dumnezeu stie ce s-a intamplat”

Ovidiu Droanca, primar: “Am fost acolo in ziua aceea si am vazut cu ochii mei totul. Erau flacari si a cazut tavanul. Pacat de fetita, ma doare sufletul”

Preotul se mutase aici de cateva luni si centrala pe lemne era noua. Preotul a fost chemat astazi la politie pentru a da declaratii, cu toate ca nu era acasa in momentul tragediei. Atat politia cat si pompierii au deschis anchete.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ