Share

O fetiță de aproape zece ani, cu 15 afecțiuni medicale grave, a trăit până aproape de Paște, când mama a decis să o ducă la spital pentru a-i întări sistemul imunitar, ca să reziste, paradoxal, la bolile sezonului. Ca o ironie, copila a luat rujeola din unitatea sanitară, după cum susține mama ei.

Doriana Ioana, o fetiță de 9 ani și 11 luni în aprilie, a murit de rujeolă, o boală controlată medical de câteva decenii, tocmai pentru că mama ei a dus-o la spital pentru a-i întări organismul. Părintele a vrut s-o protejeze în fața gripei și bolilor copilăriei. Doriana Ioana suferea de 15 boli incurabile, pe care le-a învins până în această primăvară. Nici un medic nu-i dădea șanse, la naștere, că va ajunge până la aproape zece ani de viață, cel puțin așa ne spune mama ei.

Copila s-a născut în comuna Sânandrei, din județul Timiș. Ea este unul dintre cei 28 de copii care au murit în acest an din cauza rujeolei și una dintre cele opt victime din județul din vestul țării. A murit pentru că starea de sănătate nu-i permitea să facă vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă), dar și pentru că a luat boala dintr-un spital, după cum susține mama ei, iar medicii nu i-au depistat la timp afecțiunea.

S-a născut cu o sănătate șubredă

Micuța din Timiș s-a născut cu mai multe boli rare sau fără leac, printre care și Sindromul Down. În total, fișa medicală a Dorianei Ioana a numărat 15 maladii. Medicii nu i-au dat mari șanse de viață încă de la naștere și au repartizat-o într-un salon murdar, unde probabil ar fi murit în primii doi ani.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

Mama, Liliana, deși avea venituri de doar 500 de lei, s-a ambiționat și a luat-o acasă. “Am fost și ajutată și așa am reușit să-i iau un tub de oxigen, pentru că fără el nu ar fi putut supraviețui. I-am creat o cameră specială, în care nu intram decât eu și încă o persoană. Așa am reușit s-o țin în viață”, povestește femeia. Deși mai are un băiat de 25 de ani, Liliana spune că Doriana o făcea să se simtă mamă. “Băieții pleacă de acasă când cresc, fetele sunt mai sensibile”, ne explică timișeanca afecțiunea specială pe care i-o purta fetiței.

Citeste si   BULETIN INFORMATIV – 22.09.2020

Mai multe detalii pe libertatea.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ