Share

MILIOANE de EURO, date unei firme specializată în CONFECȚII

Din Centrul Antigrindină Iași au fost lansate 731 de rachete antigrindină în 32 de zile, în intervalul orar 15:39 – 18:24, din Grupul de Combatere Cotnari, respectiv din punctele de lansare Valea Racului, Ruginoasa, Hodora, Coarnele Caprei şi Sârca, valoarea totală a operațiunii ajungând la 731.000 Euro.

După mai bine de patru ani în care Centrul Antigrindină din Dancu a fost nefuncțional și mai mult a împrăștiat bani în loc de nori, au început să apară și primele rezultate.

Proiectul a pornit cu stângul imediat după momentul inaugurării sediului central din Dancu, în 2008, când, de fapt, activitatea s-a încheiat înainte de a începe. Până în primăvara anului trecut nu a fost lansată nicio rachetă, principalul motiv fiind, potrivit responsabililor de la Centrul Antigrindină Iași, nealocarea de fonduri. 

Abia în primăvara anului 2012, Ministerul Agriculturii a atribuit contractul de operare unei companii bucureștene, SC GENERAL CONF GRUP SRL, al cărei director zonal este Dan AXINTE, fost șef adjunct în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

SC GENERAL CONF GRUP SRL, încheie contracte anuale cu Centrul Antigrindină Iași

Contractele firmei SC GENERAL CONF GRUP SRL cu Centrul Antigrindină Iași sunt diverse și încheiate tot mai des, ultimul contract fiind încheiat în luna mai a acestui an, cu o durată de trei ani, având ca obiectiv ”Exploatarea operațională sau de cercetare a Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iași în vederea omologării, precum și monitorizarea și paza PL în perioada 15.04.2019-14.04.2021”

Citeste si   APIA efectuează PLATA ajutorului de stat în sectorul CREȘTERII ANIMALELOR

Cum poate o firmă care este lider de piată în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte să tragă cu rachete antigrindină?

Profilul principal al societății, administrate și deținute de EMIL SÎRBU și DORU DORIAN POPESCU este ”fabricarea articolelor de îmbrăcăminte pentru lucru”.

Anul trecut, General Conf Group, firma care a câștigat contractul pentru exploatarea unei unități de combatere antigrindină, a fost desemnată cea mai mare firmă din București la capitolul ”Fabricarea de articole de îmbrăcăminte pentru lucru, conform bilanț 2017”.

Potrivit site-ului celor de la General Conf Grup, firma face parte dintr-un grup de firme cu capital privat integral românesc, care se ocupă cu producția și comercializarea echipamentelor individuale de protecție a muncii, echipamentelor militare, poliție, pompieri, apărare civilă.

Firma de confecții implicată în programul de realizare a Sistemului Național de Antigrindină

General Conf Group este licențiată pentru asigurarea exploatării Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină. Licențele sunt eliberate de Electromecanica Ploiești, fostul centru de cercetare științifică și inginerie tehnologică pentru tehnica de rachete.

Compania din Ploiești, Electromecanica Ploiești derulează în colaborare cu MADR (Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale), programul de realizare a Sistemului Național de Antigrindină.

Citeste si   Conturi în BĂNCI, bunuri de LUX și VENITURI din diverse FIRME! Cu asta se ”LAUDĂ” unii dintre cei mai BOGAȚI aleși ai IAȘULUI

Directorul general al Electromecanica Ploiești este Constantinescu Vlaicu Dinu, care lucrează ca inginer din 1981 în companiile care au ca activitate proiectarea rachetelor. Din conducerea Electromecanica Ploiești mai face parte și consilierul juridic Victoria MARINESCU, care a lucrat pentru o bună perioadă de timp la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Contactat telefonic directorul Centrului Antigrindină Iași, Dan AXINTE, ne-a declarant următoarele: ” În primul rând doresc să precizez că noua denumire a centrului este de Centrul Zonal de Coordonare Moldova 1 Iași având în subrdine Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iași. Punctul de comandă se află pe șoseaua Iași-Ungheni, numărul 11B și avem 8 puncte de lansare care fac parte din Grupul Cotnari Iași. Intenționăm să deschidem alte patru puncte până la sfîrșitul acestui an”.

Legătura între Centrul Zonal de Coordonare Moldova 1 Iași și firma SC GENERAL CONF GRUP SRL

Directorul Centrului Zonal de Coordonare Moldova 1 Iași, Dan AXINTE, figurează ca director și la firma GENERAL CONF GRUP SRL, conform informațiilor pe care acesta le afișează pe pagina sa de facebook, deorece în acte nu îl regăsim.

O altă legătură o fac puctele de lucru pe care firma GENERAL CONF GRUP SRL le deține în Iași, regăsindu-se la aceeași adresă ca punctele de tragere a Centrului Zonal de Coordonare Moldova 1 Iași, respectiv Valea Racului, Ruginoasa, Hodora, Coarnele Caprei şi Sârca.

Citeste si   EXPOZIȚIA anuală ”Flori de toamnă” din cadrul Grădinei Botanice IAȘI și-a deschis PORȚILE pentru VIZITATORI

Întrebat despre aceast aspect, Dan Axinte, a precizat: ”Conform Legislației în vigoare, la locurile de muncă unde se depășesc patru-cinci persoane este obligatoriu să deschizi punct de lucru. Noi în fiecare punct de lansare avem angajați câte opt oameni. Sunt puncte de lucru a GENERAL CONF GRUP SRL la fiecare punct de lansare deoarece impozitele de pe veniturile angajaților merg la primăria pe raza căreia este respectivul punct de lucru. Înainte, banii intrau în Consiliu Județean și din punctul nostru de vedere era incorect”.

Despre ce sume vorbește Dan AXINTE în condițiile în care Centrul Zonal de Coordonare Moldova 1 Iași nu a funcționat din 2008 până în primăvara anului trecut?

Fostul director al Centrului Zonal de Coordonare Moldova 1 Iași, Valerică MOLDOVEANU oferea un singur răspuns în momentul în care este întrebat despre nefuncționalitatea centrului: ”Nu am făcut nimic din cauza nealocării de fonduri. Să vină banii”.

Replică folosită în condițiile în care la construirea Centrului Zonal de Coordonare Moldova 1 Iași în 2008, au fost alocate peste 4 milioane de euro dintre care, 2,5 milioane pentru construcția centrului din Dancu și restul de 1,5 milioane euro, punctelor de lansare din Valea Racului, Ruginoasa, Hodora, Coarnele Caprei şi Sârca.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ