ideall.ro

Primăria Municipiului Iaşi a finalizat procedura de achiziție publică pentru realizarea de proiecte tehnice de reabilitare termică a 14 unități școlare din municipiul Iaşi

La procedura organizată de municipalitate au fost primite două oferte, din partea SC INTO SRL și SC Optimal Project SRL Valoarea proiectului fiind de 701.680,67 lei. (informaţii conform site-ului Primariei Iaşi)

Interesant este faptul ca in conferinţa de presă susţinută de Primarul Mihai Chirica din data de 08.02.2018 acesta a declarat ca valoarea proiectului este de 166,000 lei.

Castigatoarea licitației este firma SC INTO SRL firmă abonată la banii publici de ani de zile pe partea de proiectare.

Cine este SC INTO SRL?

sensodays.ro

Firma INTO SRL înfiinţată în anul 2005 este administrată de ieşeanul OLARU IOAN un apropiat al lui Ion Florian administrator al societaţii WFA IMPEX SRL din Teleorman.  Prin asocierea celor doua societăţi aceştia au demarat proiecte pe bani publici de milioane de euro.

Dar cine este Ion FLORIAN?

Ion Florian, un personaj discret, însă un ajutor de nădejde al lui Liviu Dragnea. Lucrările de infrastructură sunt însă cele care fac din firma WFA Impex  un fel de frate al Teldrumului, la fel cum şi despre Ion Florian se ştie, în cercuri restrânse, că este fratele vitreg al stăpânului Teleormanului. Ţinând cont de acest fapt, fratele vitreg al lui Dragnea se joacă cu banii si cu proiectele pe care le obţine pe bandă rulantă.

Din 2014 firma INTO SRL a castigat licitaţie dupa licitaţie cucerind sudul ţării. Arges, Constanţa, Teleorman sunt doar cateva judete in care cele doua societăţi au dat tunuri.

Printre primele proiecte de anvergura pentru societatea ieşeană INTO SRL a fost reabilitarea unor poduri din Municipiul Curtea de Argeş. Implicarea INTO SRL a constat în întocmit documentaţia pentru realizarea reabilitarilor. Valoarea proiectului s-a ridicat la suma de 330 000 euro, conform ziarulprofit.ro    

ASFALTARI de 6 MILIOANE DE EURO

Tot in anul 2014 asocierea de firme S.C. WFA Impex S.R.L. – S.C. Into S.R.L. a provocat un scandal de proporţii in Hârşova dupa ce au caştigat o licitaţie de 6 milioane de euro  pentru reconstrucţia integrală a şase străzi, în lungime de 8 km. Proiectul a fost cu mult intarziat si Primaria Hârşova risca să piardă finanţarea şi astfel să fie nevoită sa returneze banii Uniunii Europene.

Motivul întarzierii a fost depunerea de contestaţii de catre Oyl Company Holding AG SRL (a doua firma care a participat la licitaţie) pe motiv că firmele care constituie asocierea nu ar îndeplini condiţiile minime de calificare, mai precis capacitatea economică, financiară, tehnică şi profesională. 

Contracte acordate prin SEAP de COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII (CUI: 14273221) asocierii de firme S.C. WFA Impex S.R.L. – S.C. Into S.R.L. Aici proiectele au constat in lucrări de construcţii complete sau parţiale şi lucrări publice. Valoarea estimata a contractelor a fost de 773 760 Euro.

Lucrari de reabilitare a CAMINELOR CULTURALE

In anul 2015 asociere de firme WFA Impex SRL – Into SRL a executat in județul Teleorman mai exact in satele Frumoasa și Ciuperceni lucrari de reabilitare a Caminelor Culturale. Valoarea lucrarilor ajungand la suma de 240,000 Euro in satul Frumoasa respectiv 180,000 de Euro în Ciuperceni.

Anul următor, în 2016 asocierea de firme WFA Impex SRL – Into SRL a mai executat in judetul Teleorman, in satele Talpa, Gratia si Siliştea Gumeşti lucrari de reabilitare a Caminelor Culturale, cele trei proiecte însumând 230,000 Euro.

Pe lângă afacerile cu statul, Into SRL dezvolta şi proiecte imobiliare în Iaşi în primăvara anului trecut obţinând un PUZ pentru construirea de locuinţe colective cu regim de inălţime P+11E  în zona capăt CUG.

LEGATURA de SUCCES  WFA Impex SRL – TEL DRUM SA

Ion Florian este patronul firmei WFA Impex SRL şi  acţionar, împreună cu Barcaru Dan Liviu, fratele Danei Pitiş, la societatea Dunărica SRL, firma care a construit “Paradisul Verde” din satul Poiana, comuna Ciuperceni.

La Poiana se distreaza elita pesedista a zonei, chiar Dragnea a mers acolo de cateva ori. Ciuperceni este comuna in care primar este Anghel Gâdea, tatal fostului presedintelui CJ Teleorman , Adi Gadea.

WFA Impex SRL  societate din liga profesionista a CONTRACTELOR cu STATUL

In 2017 WFA IMPEX SRL, reprezentată prin ION FLORIAN si TEL DRUM SA reprezentată prin NEDA FLOREA, au fost acuzati de complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave de asemenea au fost pusi sub acuzare și pentru spalare de bani, scrie turnucustiri.ro

Interesant este cum o firmă ieşeană Into SRL a reusit sa puna mâna pe atâtea contracte de milioane de euro chiar in sudul tarii şi să intre astfel pe teritoriul marilor jucatori ai contractelor cu statul, stand astfel la masa firmelor controlate de Preşedintele PSD Liviu DRAGNEA. Firme care acum dau cu subsemnatul la DNA ba pentru spălare de bani, ba pentru licitaţii trucate şi mai nou pentru că işi regizează insolventele.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

evomag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ