Share

Cine sunt copiii pe care preotul misionar Dan Damaschin vrea să-i ajute de sărbători?

Poveștile lor sunt dramatice, sunt foarte grele!

Preotul Dan Damaschin şi-a propus să ajute de Crăciun 2.000 de copii nevoiaşi din satele judeţului Iaşi.

Din păcate, familiile sărace nu ştiu ce este curentul electric pentru că au trăit toată viaţa la lumina lumânării.

Citeste si   Ce spun primarii IEȘENI după finalizarea ALEGERILOR LOCALE? Dan NIȚA: „În noul mandat vom încerca să schimbăm fața comunei noastre”

„Poveștile lor sunt dramatice. Asta e modul lor de viață. Trăim într-o lume în care asta predomină. Durerea mamei, mediul sărac, soțul violent, copiii bolnavi m-au convins să îi ajut.

E o femeie necăjită și este un zbucium. Am făcut o căsuță și nu am vrut să fie singură în fața nenorocirilor,” subliniază Dan Damaschin, preotul misionar de la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi.

Citeste si   Rezultate dezastruoase pentru Camelia GAVRILĂ și Maricel POPA! Se cere DEMISIA celor doi

Creşte singură opt copii

Copiii nu ştiu ce este lumina sau ce este curentul electric. Florentina Dupţa, în vârstă de 34 de ani, creşte singură opt copii. Femeia din satul Băluşeşti, comuna Dagâţa, a rămas singură după ce soţul a plecat la muncă, în străinătate, şi nu a mai ţinut legătură apropiată cu familia sa.

Un alt caz cunoscut și dramatic

Citeste si   Lansarea proiectului „Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic – CITT MAVIS”

Mălina, fetiţa de patru este fata Florentinei Dupța, personajul principal al campaniei „Fii bun de Crăciun” derulate de preotul Damaschin în preajma sărbătorilor de iarnă.

„O știu de la mama ei. Pe vremea aceea mama mai avea 6 copii. Am ajutat cu căsuță, cu obiecte de mobilier”, a mai declarat pentru redacția ziarului „Bună Dimineața Iași”, părintele Dan Damaschin.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ