ideall.ro

Războiul dintre Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și Mihai Chirica, primarul municipiului Iași pare să nu se sfârșească

O nouă dispută a izbucnit între cei doi, de această dată pe tema terenului de sport. Șeful Consiliului Județean îi cere primarului să spună care sunt pașii ce trebuie urmați pentru construirea terenului de sport de la stadionul ”Tineretului”.

Maricel Popa a spus că încă de acum aproximativ doi ani se vorbește, la Iași, despre posibilitatea construirii unui nou teren de sport, cu gazon sintetic de dimensiuni standard și iluminat public, în locația bazei sportive „Tineretului”, din cartierul Tătărași.

”În 2016, primarul Mihai Chirica a promis ieșenilor că va realiza mai multe astfel de baze sportive pentru copii și tineri, atât pentru sportul de masă, cât și pentru cel de performanță. Din păcate, nici măcar un astfel de proiect nu a fost finalizat.

sensodays.ro

Posibilitatea amenajării unui teren sintetic de fotbal la Iași face parte dintr-un proiect mai amplu început de Federația Română de Fotbal (FRF) prin care se dorește construirea unui asemenea teren în fiecare municipiu reședință de județ din țară. Fondurile vor proveni în proporție de 50% din bugetul local al municipiului Iasi și 50% de la Federația Română de Fotbal (FRF).

Chiar și în luna mai a anului trecut, reprezentanții FRF au venit la Iași și au efectuat o vizită la stadionul „Tineretului”, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Iași, pentru a pune la punct detaliile construirii acestui teren”, a declarat Maricel Popa, președintele CJ.

Totodată, președintele Consiliului Județean susține că edilul nu este interesat de acest proiect și îl somează public pe primarul Iașului să comunice stadiul în care se găsește construirea acestui teren de sport și să precizeze clar termenele de realizare ale acestuia

Este inadmisibil ca după doi ani să nu se miște nimic. Noi am preluat acest proiect al Guvernului, în parteneriat cu FRF, de numai câteva zile și deja am discutat cu primari din județul Iași despre identificarea unor amplasamente pentru construirea mai multor terenuri. Nu se poate ca FRF să aibă banii puși deoparte, iar tu, Primăria Iași, să nu fii deloc interesată de proiect.

Acesta este modul în care Mihai Chirica îi rasplătește pe ieșeni pentru încrederea acordată în 2016. Prin minciuni și nepăsare. Îl somez public pe primar să spună clar, în termeni concreți, pașii de urmat pentru construirea acestui teren. Dacă nu poate sau nu vrea, ne vom ocupa noi la Consiliul Județean. Săptămâna viitoare mă voi întâlni la București cu președintele FRF și sper să reușim să mișcăm cu adevărat lucrurile, iar acest proiect care trebuia să devină realitate până acum, să prindă contur.

Sper ca Mihai Chirica sau camarila imobiliară să nu fi pus ochii și pe acest amplasament, care trebuie să rămână al sportului. Și așa suntem deficitari în ceea ce privește bazele sportive din municipiu.” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Replica primarului Mihai Chirica nu a întârziat să apară. Acesta a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a explicat procedurile care trebuie urmate pentru a construi terenul de sport

”În legătură cu afirmațiile domnului Maricel Popa, președinte al Consiliului Județean Iași, cu privire la construirea unui nou teren de sport cu gazon sintetic în cadrul Bazei Sportive „Tineretului” din Tătărași, Primăria Municipiului Iași face următoarele precizări:

– În anul 2017 au existat primele discuții între Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Fotbal (FRF) cu privire la realizarea unor investiții ale FRF în Municipiul Iași prin realizarea unui nou teren de fotbal cu gazon sintetic. Primarul Mihai Chirica a propus președintelui FRF, Răzvan Burleanu, ca investiția să se materializeze în Baza Sportivă „Tineretului” din cartierul Tătărași.

– În corespondența dintre Primărie și FRF președintele Răzvan Burleanu agreează propunerea Primăriei Municipiului Iași. Corespondența în cauză a stat la baza Notei de Fundamentare pentru Hotărârea de Consiliul Local nr. 302 din 28 iulie 2017.

– În baza Hotărârii amintite mai sus, pe 16 noiembrie 2017 a fost semnat un Acord de Parteneriat între Primăria Municipiului Iași și FRF cu privire la investiția „Construire teren artificial de fotbal în Municipiul Iași” situat în str. Aviației nr. 1. Acordul este valabil pe o perioadă de 10 ani.

– Conform Acordului, FRF are obligația achiziționării și montării terenului sintetic, iar Primăria Municipiului Iași trebuie să pregătească suprafața pentru montarea terenului sintetic (nivelare, betonare / cimentare), împrejmuirea terenului, construirea anexelor (vestiare, toalete, gradene, bănci, iluminat etc.), să împrejmuiască terenul și să asigure buna funcționare a acestuia.

– După semnarea Acordului, Primăria Municipiului Iași a demarat studiile tehnice necesare pentru lucrările la care s-a angajat pentru a putea întocmi indicatorii tehnico-economici în vederea demarării licitațiilor de lucrări și achiziționare de echipamente prin licitație publică”

De asemenea, edilul municipiului a precizat că nu îl miră”infantilismul și incompetența consilierului județean Popa” și i-a sugerat să citească legislația

„Nu mă mai miră infantilismul și incompetența consilierului județean Popa, care nu înțelege că orice investiție din fonduri publice se face în conformitate cu legislația în vigoare. Nu se poate implementa un proiect de acest fel fără întocmirea unei documentaţii, fără încheierea unor contracte de lucrări. Probabil că domnul consilier judeţean Popa nu este obişnuit cu asemenea proceduri, ci doar cu anumite «învârteli».

Domnule Popa, orice astfel de proiect trebuie făcut în baza unor indicatori tehnico-economici, pe baza unor studii tehnice, iar materializarea acestuia trebuie să se petreacă în urma unor licitații. Cred că ar fi mai bine să citiți legislația și să vă informați mai bine cu privire la aceste aspecte. Vreau să îi anunț pe ieșeni că proiectul realizării unui teren de fotbal pe suprafață sintetică în Tătărași va intra pe ordinea de zi a ședinței din luna septembrie a Consiliului Local și va fi inclus pe lista de investiții a Primăriei.

După aprobarea în plenul Consiliului Local, vom trece la execuția lucrărilor, etapă care nu va depăși două luni. Aș vrea să îl mai informez pe domnul consilier județean Popa că, la acest moment, nici FRF nu a demarat procedura de achiziție pentru terenul sintetic. La ultima întâlnire cu domnul Burleanu am discutat și acest aspect și am decis să demarăm procedurile necesare. În concluzie, domnul consilier județean Popa ar face mai bine să se ocupe cu problemele județului.

 Începe școala și mult prea multe unități școlare din județul Iași nu sunt pregătite să își primească elevii. În ceea ce privește cunoștințele în materie de sport, mă îndoiesc profund că domnul consilier județean Popa știe măcar câte colțuri are un teren de fotbal…”, a declarat primarul Mihai Chirica.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ